dinsdag 27 september 2011

EEN NIEUWE KAPPER NAAST DE KAPPER

Rechts salon de Boer, links de nieuwe zaak.
Vanmiddag belde een lezeres: "Je moet even op Plein West gaan kijken, volgens mij komt daar een kappersoorlog." Vertel. "Nou, in dat pand waar de zonnestudio zat komt een kapperszaak waar je je kunt laten knippen voor een tientje. Die nieuwe kapperszaak komt vlak naast de salon van Gerrie de Boer."
Toch maar even kijken om de nieuwsgierigheid te bevredigen. En ja, verhip, op ongeveer zevenenhalf meter afstand van salon Gerrie de Boer staat op het raam van het genoemde pand: De voordeelkapper, knippen voor een tientje. (klik de foto om het zelf te kunnen lezen)
Kapper Gerrie de Boer was druk met een klant bezig maar stond ondergetekende wel even te woord: "Het deert me niet, het lijkt me geen concurrent voor míjn zaak." Is dat echt zo? Zo dichtbij en zo'n stuk goedkoper. "Helemaal blij ben ik er niet mee maar ik weet dat mijn kapperszaak veel meer kwaliteit te bieden heeft. Hier werkt goed opgeleid personeel, er wordt bijscholing gegeven, cursussen etc. Wat jammer is dat zo'n zaak het kappersvak naar beneden haalt, en ook ondermijnen ze de kappersbranche."
Kapper de Boer gaat van z'n eigen kracht uit en relativeert de komst van z'n nieuwe buurman, in elk geval komt hij zo over. "Je hebt dit ook in de levensmiddelenbranche, je hebt Albert Heijn en de Aldi en de Lidl, mensen hebben wat te kiezen."
Maar vind je het echt niet vervelend? Met een dikke grijns:" Ik hoop dat hij (de nieuwe buurmankapper;JF) er goed van kan leven, net als dat ik er goed van kan leven."

19 opmerkingen:

Anoniem zei

Tja zal die kapper niet van Gerrie de Boer zelf zijn?
Anders teken je toch bezwaar aan als je weet dat ie er gaat komen?

Ellen zei

Ik ben er wel blij mee, moest laatst voor 2 meisjes knippen 40 euro neerleggen, en dat wordt me toch een beetje te gortig.

Anoniem zei

Wat wil je kwaliteit of een ma Flodderlook
Tooch maar Gerrie de Boer

Anoniem zei

Ha ha net of Gerrie de Boer de enige goede kapperszaak van Nederland is.
Ze zijn nog niet eens open en er wordt al geoordeeld.
Heeft iemand al een kapsel van ze gezien???

Anoniem zei

Ze zitten op meer plaatsen in groningen ik kom er al een tijtje ze zijn goed ik woon ook in beijum hoef ik niet meer ze ver te fietsen en het is een koopje ben er blij mee

Corrien zei

Fijn dat er een kapper komt waar je niet 17 euro hoeft neer te tellen, helemaal als het bijvoorbeeld gaat om een peuter van 1,5 jaar even bijknippen.
De kapsalon van Gerrie is prima, maar misschien deze ook wel.
Ik verwacht dat je de nieuwe kapper binnenkort ook uitnodigd voor promotie op je website.

Karin zei

Ik, mijn dochter en partner laten ons al een geruime tijd knippen voor 10,- in de Ebbingestr. prima kapper altijd naar wens geknipt erg vriendelijk personeel.
En ze zijn al heel goedkoop en hebben ook nog een stempelsyteem
11e x gratis maar het is net wat Gerrie zegt je hebt AH en Lidl en beiden verkopen goed spul allee f anders ;)

Tevreden Klant zei

Goede wijn behoeft geen krans Gerrie!

Anoniem zei

eerst zien dan geloven

hilda hofstra zei

ik kan bevestigen dat de kapper uit de Ebbingestraat goed werk levert. ze nemen ook de tijd voor je. het was altijd 10 euro, nu iets van 12.00.( ha ha en die stempelkaart vergeet ik altijd!)

Anoniem zei

bezwaar aantekenen zoals in de eerste reactie werd gezegd kan niet.

Vrije markteconomie,,,,weet je.!

Waar zou dit bezwaar dan naar toe gestuurd moeten worden?
Sommige eigenaren van winkelcentra geven branche exclusiviteit, maar dan krijg je ook een dikke huur. Gerrie de Boer heeft gelukkig een eigen pand geen gezeur van de huurbaas en zo.

Anoniem zei

Gerrie de boer huurd het pand hij is geen eigen pand als hij dat zecht

Johan Fehrmann zei

Binnenkort een blogbericht over het 20-jarig bestaan van salon Gerrie de Boer in Beijum. Het komt zo samen, de kapperszaak bestaat in oktober twee decennia.
Voor de rest is het handig om bij de feiten te blijven, het pand waar salon de Boer in is gehuisvest is door kapper himself gekocht en is dus geen huurpand.

Alie zei

Ik ga zelf altijd naar de 10 euro kapper tegenover zwembad de Parrel. Bevalt mij prima, en ze knippen mij en mn kinderen heel goed en netjes, niks geen flodderkapsel. Precies wat ik wil. Laatst moest ik even last minute een nieuw kapsel en kon even niet naar Paddepoel. Dus naar Gerrie. Heel mooie zaak, leuke meiden die daar werken enz, maar ik heb er gewoon niet bijna 20 euro voor over, sorry. Ik betaal 10 euro en voor de kinderen slechts 7,50. Eigenlijk moet ik geen reclame voor hun maken, krijgen ze het nog drukker...

Anoniem zei

Heb je wel eens naar binnen gekeken!!
echt super stijlvol. echt netjes ingericht.. wanneer gaat de voordeelkapper open.

Anoniem zei

Waarom plaatst u mijn bericht jiet. Te direct?

Jan

Anoniem zei

Wij zijn niet bij G de Boer weggegaan omdat hij zo goed knipte.
Voor zijn middelmatig werk wordt ook nog een fikse prijs berekend.

Wij zijn dus blij met de komst van de nieuwe kapper.

mw.Tinga

Anoniem zei

wordt het geen tijd om je prijs aan te passen tjaa voor 20 euro alleen even puntjes bij knippen is wel erg duur !!

Anoniem zei

Gerrie de Boer is wat ons betreft geen goede kapsalon. Wij zijn er een aantal keren geweest om ons haar te laten knippen (toch weer proberen...voordeel van de twijfel), maar alle keren waren we niet tevreden. Het probleem was voor ons vooral het slordige knipwerk: scheef en niet mooi op elkaar overlopende lagen. Ook waren we niet tevreden over de klantvriendelijkheid: medewerkers die achter in de zaak op een rij staan te wachten op klanten, chagrijnige uitdrukkingen op het gezicht.
En zo zijn er helaas wel meer kappers in Groningen.

Kappers zat, maar kwaliteit is lang niet overal.