woensdag 21 september 2011

MOOI MEEGENOMEN DIE 35% KORTING

Klik de foto groter
Gistermiddag schoot ik omstreeks het tijdstip dat de jaarlijkse poppenkast rond prinsjesdag op tv was deze foto in Albert Heijn. Ik telde 25 appeltaartjes die voor 35% minder geld mee naar huis mochten worden genomen. Tel uit je winst. Eerst dit, hebt u die troonrede en later op de avond de ouwehoerende politici op tv gezien? Je zou toch bijna met een potje prozac bij de hand diep onder de dekens wegkruipen? Wat een pessimisme, wat een onmacht en wat een onvermogen bij elkaar! Geen bevlogenheid, geen geestdrift, geen passie, geen hoop en geen optimisme. Alleen maar doem doem en doem. Geen leiderschap of visie, het was alleen maar geld, geld en nog eens geld. Alsof er geen andere en hogere waarden in de samenleving aanwezig zijn. Het wordt allemaal zo moeilijk en we gaan er allemaal zo op achteruit. Dat laatste is natuurlijk flauwekul, iemand die vanuit de bijstand naar een vaste baan doorstroomt gaat er op vooruit. En er is geen politicus of topbestuurder die volgend jaar zuinig hoeft te gaan leven. Wedden dat tijdens de komende oud en nieuwviering weer een recorbedrag aan vuurwerk de lucht in wordt geschoten?
Maar goed. De 35 % kortingsartikelen in AH zijn vaak aantrekkelijk voor de consument met een kleine beurs. Het maakt dat biefstukje, die pizza, dat stuk kaas of die tros bananen net lekker betaalbaar.
We gaan barre tijden tegemoet als je de heren en dames politici moet geloven. Maar er zijn lichtpuntjes, in AH Beijum kun je regelmatig afgeprijsde luxe lekkernij kopen.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Mijn verbazing over Den Haag is dat er gezegd wordt zorg besteden wij al 15 miljard extra aan.
Dan denk ik kunnen wij dat ook zeggen, onze eigen bijdrage en zorgverzekering was al duurder, onze huur stijgt al, onze gasrekening gaat al omhoog (mits we hem niet uit zetten), gemeentebelastingen gaan al omhoog.
De overheid krijgt toch ook meer belastinggeld door indexering van de lonen. Door de hogere gasprijzen etc. Dat horen we niet.

Anoniem zei

http://www.roegenroem.nl/2011/09/21/prinsjes-en-de-meest-kwetsbare-groepen/

Anoniem zei

VVD= Vieze Vuile Dieven

Anoniem zei

Wat een gezeik nu opeens het moest toch anders Geert moest komen nou hij is er en nou lopen te mekkeren hoop dat ie nog gekker wordt nog meer afbreken met Rutte en z,n CDA bende hoop dat een ieder die op deze partijen heeft gestemd ongenadig in de buidel gepakt wordt