maandag 12 februari 2018

COLUMN UIT LEWENBORG (84)


De zuigende mensen

Het idee van de Haagse poppodium Paard van Troje met zijn ‘lul niet lolly’s’ is een grandioze uitvinding. Hiermee gaan ze de strijd aan met kletsende concertbezoekers. Ik kreeg er meteen andere ideeën bij, die ik natuurlijk even met jullie wil delen. Dit idee zou verder uitgewerkt moeten worden, om zo voor nog meer doeleinden in te zetten. 

Tijdens het luisteren naar muziek bij een concert, is het al een uitkomst. Gezellig sabbelende mensen om je heen, ik zie het al helemaal voor me. Of krijgen we dan het probleem ‘smakken’ en ‘knisperende papiertjes’? Nondeju, bij alles is wel een voor en nadeel te vinden.
In de sauna zou een pot met lolly’s ook niet misstaan, de stiltesauna in dit geval. Ken je dat? Lig je heerlijk te relaxen, gaan er mensen om je heen fluisteren met elkaar. Weet je wel dat dat nog erger is dan gewoon praten? Een lolly zou dit probleem misschien wel op kunnen lossen, denk ik zo.

Op een lolly zuig je. Je hebt ook zuigende mensen. Hiermee bedoel ik mensen om je heen die als een bloedzuiger, de energie uit je lichaam trekken, omdat ze van die hele lange lulverhalen ophangen. Het zou handig zijn als je dan zo’n lolly op zak zou hebben en deze met een vriendelijk gebaar kan overhandigen. Misschien dat dan de boodschap duidelijk is. 
Ik heb dat trouwens wel vaker bij sommige mensen en voel mij tijdens een gesprek compleet leeglopen. Heel vervelend, want daarna kan ik niet meer mijn eigen ding doen. 
Conclusie: Dag verziekt. 

Hé hallo, we gaan de spirituele kant toch niet op hé? Dat is niet de bedoeling. Het komt gewoon door dat woordje zuigen. Vroeger had ik een vriendin en je kan het geloven of niet, maar zij zoog als een magneet. 
Als ik weer eens mijn maandelijks kwaaltje had, inclusief ontzettende buikpijn dan ging ik gewoon even om haar heen hangen en vervolgens zat zij ermee en was ik het kwijt, die buikpijn. Ideaal toch? Of als ik op stap wilde en mijn rug tegenstribbelde, ging ik eerst bij haar langs om een kopje koffie te drinken. Zij nam als automatisch mijn rugpijn over. Andersom gezien, heb ik het haar misschien wel gegeven. Wie weet ben ik mijn roeping misgelopen…

Op de tafel bij verjaardagen mag ook een pot met lolly’s eigenlijk niet ontbreken. Er is namelijk altijd wel iemand die het grootste woord heeft en alle aandacht opvraagt en/of opeist. Het luidruchtigste is van allemaal en je met de andere mensen niet fatsoenlijk een woord kan wisselen, met zo’n stoorzender om je heen. Wat zou het dan fijn zijn om zo iemand die ‘lul niet lolly’ te kunnen geven. Voordat de lolly op is ben je al gauw zo’n tien minuten verder… Ach, een stil feestje is natuurlijk ook niets aan, er moet wel wat reuring zijn.  

De ‘lul niet lolly’. Gewoon een vriendelijk gebaar of het ietsje stiller kan… 
Aan wie zou jij de ‘lul niet lolly’ geven? 

2018©Vlindertje73

(Foto: Pixabay)

Geen opmerkingen: