dinsdag 6 februari 2018

DE ATENSHEERD OP DE SCHOP IVM HEERDENAANPAK (7)"Ik snap het niet, ze hebben de hele Atensheerd opgeknapt, iedereen heeft mooie bielzen voor de tuin gekregen, overal in de heerd zijn stoepen vervangen door bielzen, alleen bij mij voor de voortuin weigeren ze dat te doen. Nu moeten andere mensen en ikzelf naar een lelijk gebleven plek blijven kijken. De werklui zeggen van niks te weten, ze hebben geen opdracht gekregen om ook bielzen voor mijn tuin aan te brengen."

Bewoonster Ria uit de Atensheerd is boos.

Ze heeft een punt, de Beijumblogger keek gistermiddag in de opgeknapte heerd rond en hij zag voor de huizen allemaal verhogingen zoals we die op de rechter afbeelding kunnen zien.
Klik de foto groter, op de achtergrond zien we een verhoging met nieuwe bielzen ervoor.

Op de linker foto zien we de woning van Ria, ze woont onder het schilderij dat aan de buitenmuur hangt.
Wat een armoedig oud muurtje voor haar verhoogde voortuin.

Zie ook de bovenste afbeelding, goh, wat een feestelijke plantenpotten met inhoud hangen daar op de overloop/balustrade. Dat knapt de zaak wel heel erg op.

Ok, de Beijumblogger moet zijn cynisme een beetje onderdrukken.
Smaken verschillen, als mensen vinden dat de Atensheerd daadwerkelijk is opgeknapt, moeten ze dat vooral vinden.

Eén belangrijk ding onderscheidt de Atensheerd wel van alle overige 40 heerden in Beijum, er komen nooit geen plassen water meer te liggen.

De ondergrond, tussen de nieuwe straatstenen is waterdoorlatend, alles wordt direct afgevoerd.

Foto beneden, zal daar groene beplanting komen? Wordt er een of andere speeldinges gebouwd?

We zullen het zien. Binnenkort de laatste aflevering uit deze serie.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Stenen was 't. Stenen is 't.
En ja, er zijn stenen verplaatst ihkv. de wijkvernieuwing hier. Maar aan de sociale problematiek is niks gebeurt in de Atensheerd. Eenzaamheid en isolement, buitenspel staan en uitsluiting blijven. Daar heeft gemeente noch WIJ noch bewonersclub BOB noch de Huismeesters iets aan gedaan.
Ook de flatjes zijn niet toekomstbestendig gemaakt. De bewoners blijven met fikse energierekeningen en ongezonde flatjes zitten. Wat een geldverspilling. Het lijkt de vele miljoenenverspilling van de Montessorischool Wibenaheerd wel, uit de vorige wijkvernieuwingstijd.

Anoniem zei

snap niet waar iedereen over zeurt. we hebben allemaal dezelfde muurtjes nog alleen waar eerder niks zat is het verandert.eerst was het altijd gezeur over scheve tegels en wateroverlast en nu ze daar iets hebben gedaan is het weer niet goed. ik ben erg tevreden en als de beplanting er ook in zit is het uitzicht een heeeeeel stuk opgeknapt. ps. hoezo ongezonde flats en hoge energierekeningen ???