dinsdag 13 februari 2018

EEN HELE GROTE GROENE SCHUUR


Veel Beijumers maken wat kleurrijks van hun woonomgeving. Gele kozijnen, een wit schuurtje, een groene stacaravan. 

Of een wit tuinhuisje of groene stacaravan.

Langs de noordelijke wijkring, ter hoogte van de Wilkemaheerd of Scheltemaheerd, ontwaarde de blogger aan het begin van de week een donkergroen gevaarte met een lichtgroene deur in een voortuin.

Zal het gezichtsbedrog zijn, het lijkt net of het 'gevaarte' ter hoogte van twee huizenblokken staat.
Er zitten geen ramen aan de straatkant. Zal het een langwerpige schuur zijn?

Het lijkt vanaf deze kant (zie foto) net alsof de schuur of stacaravan tegen de muur van de huizen aan staat. Alsof de twee hoekhuis-bewoners via de schuur bij elkaar naar binnen kunnen lopen.

Maar waarschijnlijk, het gezichtsbedrog trachtend door te prikken, staat het groene gevaarte alleen achter (van de andere kant bekeken, huisingangen) het woonhuis dat we links in beeld zien.
En het witte schuurtje bij de buren. Al is de afstand tussen de woonblokken groter dan de afstand tussen het groene bakbeest bakbeest en het witte schuurtje.

Creatief bezig mensen, Beijumers hebben in het algemeen kleine schuurtjes en bergruimte.

(Naschrift, het is inderdaad gezichtsbedrog, de schuur staat een paar meter los van de huismuur en behoort bij het hoekpand links, en geen Wilkema-Scheltemaheerd maar Rensumaheerd)

1 opmerking:

DDD zei

Er zijn ook "containers" die bedoeld zijn voor zieke mensen. Die "containers" zijn dan van alle gemakken voorzien die nodig zijn om de zieke lekker thuis te kunnen laten wonen voor zolang het duurt. Ik heb geen idee of dit zo eentje is, maar een kennis heeft dit een paar jaar in de tuin gehad.