zaterdag 17 februari 2018

NOG MEER BOMEN PLAT IN/BIJ BEIJUM


Moet er niet (beter) met de wijk gecommuniceerd worden waarom, waar en wanneer bomen gekapt worden?

Bedacht de blogger toen hij een paar dagen geleden vanuit Zuidwolde via de Beijumerweg de noordkant van Beijum binnenreed.

Wat nou, wat een grote hoop boomstammen ligt daar op de noordelijke wijkgrens langs genoemde weg.

Zie foto's boven links en rechts.

Aan de doorsnede te zien zijn of waren de meeste bomen niet eens zo heel dik. Maar toch zal er een reden zijn waarom het gebeurd.
Veiligheid? Geld besparen want geen onderhoud meer.

Ondergetekende maakte de foto's die we zien en reed door. Direct links ligt de Rensumaheerd, een bruggetje die kant op lag helemaal vol met boom-takkenresten.

Zie afbeelding beneden.

(Zie ook het bericht van een paar dagen geleden over nog meer bomenkap in de wijk)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Zwembad- en schaatshal Kardinge heeft enkele jaren geleden een houtstook voor waterverwarming en ijsbevriezing gekregen, waarvoor goedkoop hout en houtsnippers nodig zijn. Daarom wordt er sinds die tijd in stad en ommeland extra gekapt. Voor Beijum is een leveringsplan opgesteld; Bomenkap Beijum in 10 jaar, van de bewonersklup BOB, afd. groen & grijs samen met de gemeenteambtenaar Stadsbeheer.

Anoniem zei

In Beijum staan 6800 bomen. In de hele gemeente 180.000
Op de site van de gemeente staat precies welke bomen in Beijum gekapt worden en of dat nu, binnen 5 jaar of binnen 10 jaar is en hoeveel bomen zolang mogelijk gespaard worden. Ook staat er welke soort bomen ervoor in de plaats komen.
De gemeente kan moeilijk over elke boom met de bewoners in overleg gaan.
Ik denk dat die mensen echt wel weten wat ze doen.