"Ik zit in de schuldsanering en heb 60 euro per week te besteden, denk je nou echt dat ik 47.50 euro voor het ophalen van mijn grofvuil ga betalen om vervolgens niks te kunnen eten?"
Bovenstaande quote komt van iemand in Beijum die wel eens wat langs de weg in Beijum zet wat eigenlijk naar de stort moet.
Het resultaat is vervelend, rotzooi in Beijum, maar de klacht is invoelbaar. Wat moet je als je geen auto hebt maar wel je afgedankte bankstel kwijt wil?
Beijum vervuilt meer en meer, is de persoonlijke mening van ondergetekende.
Of er een kruit tegen gewassen is, betwijfelt hij.
Afgelopen najaar werd er voor de tweede jaar op rij een milieustraat in de Froukema- en Wibenaheerd gehouden. De dag erop lagen er al weer meubelstukken langs de weg.
Het Dagblad van het Noorden wijdt er vandaag een bericht aan, zie afbeelding boven. Dit mede ingegeven doordat er vanavond een 'Afvaldump-avond' in het Trefpunt wordt gehouden.
Gisteren op Beijumnieuws:
Fractievoorzitter Marjet Woldhuis van 100% Groningen komt op 15 februari om 19:30 naar het Trefpunt (Borgzaal 3) om met Beijumers over het zwerfvuil en grofvuil-probleem te komen praten en ze hoort graag jullie visie, ideeën en oplossingen hierover.
(Ondergetekende kan er vanavond i.v.m. verplichtingen niet bij zijn, foto's zijn welkom)
Nee, geen doodskist maar een koel/ijskast... |
5 opmerkingen:
Ik blijf het a-sociaal vinden. Als je een nieuw of ‘gebruikt-nieuw’ bankstel koopt, dan ben je toch echt verantwoordelijk voor het op een nette manier wegwerken van je ouwe meuk. Ik vind niet dat je dat op ‘de gemeente’ mag afwentelen. Te gemakkelijk, toch?
Van gratis naar 47,50 is dan ook wel een erg forse verhoging. Dit benadeelt mensen die niet over een eigen auto beschikken. Zij zijn geen 47,50 kwijt voor een ritje naar de stort.
De gemeente komt grote apparaten (koelkast!) altijd gratis ophalen. Ik heb dus niet de illusie dat de afvaldump opgelost is als het weer gratis is. Blijkbaar is op straat dumpen makkelijker dan de gemente bellen.
Wat is er gebeurd met het plan om gratis bakfietsen beschikbaar te stellen voor mensen die zelf grofvuil willen brangen naar de stort?
Als er zo vreselijk veel rommel gedumpt wordt op straat, kun je ook met meerdere mensen in je straat afspreken om samen de gemeente te bellen het te halen. Dan wordt die 47,50 gedeeld door een aantal gezinnen en blijft het betaalbaar. Of je leent/huurt een auto.
Het valt me op dat dit gedump wel altijd een beetje op dezelfde plekken is... Je kunt voor deze aso's wel van alles organiseren van milieustraat tot bakfiets, maar het zal ze een worst zijn. Ze zetten het maar gewoon op straat wanneer hun het uitkomt, dan zijn ze er mooi vanaf. Gelukkig woon ik niet in zo'n straat, dus wat mij betreft kunnen ze lekker stikken in hun eigen afval.
Waarom brengen Beijumers hun grofvuil naar verzamelplekken in de wijk? Ook als zij daar niet wonen. Wat is dat voor houding? Is dat met andere 'problemen' ook zo, gooien bewoners deze ook liever over hun schutting en in de straat met toch reeds enorme leefbaarheidsproblemen? Dan is die 'sociale vuilnis'foto serie van Fehrmanns een goede graadmeter waar het knelt en schuurt in de wijk.
Een reactie posten