maandag 12 februari 2018

REGELZUCHT GEMEENTE GRONINGEN SMOORT DE HULPEXPRESS

Sietze den Iseger leest vol verbazing de brief met voorschriften van de gemeente Groningen
"Ik mag wel een administratiekantoor aan gaan schaffen met administratieve medewerkers. Hoe kan ik nou een ziek of oud persoon mee naar de stort mee moeten nemen? Moet die soms meehelpen om oude meubels of andere zware spullen uit de wagen te tillen? Dit is niet werkbaar zo, ik zou zeggen gooi het grofvuil maar langs de weg en laat de gemeente Groningen het dan maar opruimen en naar de stort brengen."

Reeds twee jaar brengt Mister HulpExpress Sietze den Iseger troep en grofvuil naar een der vuilnisstations in de stad. Dat deed en dat doet hij belangeloos.
Terzijde, de HulpExpress doet veel meer, hij rijdt naar de Voedselbank, doet klusjes aan huis bij mensen die dat nodig hebben, verhuizingen, etc.

Mensen waarderen de inzet van de Beijumer, amper twee maanden geleden schafte de Stichting HulpExpress een tweede wagen aan om aan te vraag te kunnen voldoen.

Afgelopen vrijdag plofte bij Sietze in zijn huis aan de Hiddemaheerd een gemeentelijk schrijven in de bus omtrent het ophalen en wegbrengen van het grofvuil, wat het goede werk praktisch onmogelijk maakt. Het schrijven staat bol van de voorschriften waar de HulpExpress aan dient te houden als het grofvuil bij mensen ophaalt en wegbrengt.

Een paar punten uit de voorschriften staan links, klik groter. Twee jaar lang kon Sietze grofvuil eenvoudig ophalen en wegbrengen. Nu moet hij opeens voor acht uur 's ochtends doorgeven wat hij die dag weg gaat brengen. Ook moet degene die het aanbiedt hem gaan vergezellen.

Niet op de afbeelding, maar punt 6 vertelt: Door de vergunninghouder (HulpExprees, JF) in te zamelen grof vuil huishoudelijk afval mag niet aan de weg in de openbare ruimte aangeboden worden ter inzameling. De vergunninghouder dient zijn klanten hierover vooraf te informeren.

Oftewel, Sietze moet 's ochtends met de hulpbehoevende bewoner de zware spullen uit de schuur of van zolder naar het HulpExpress-wagentje tillen.

Onbegonnen werk, al die smorende voorschriften.

Beijum vervuilt, er ligt steeds meer zwerfvuil en grofvuil langs de straten. Het belangeloze project HulpExpress heeft daar twee jaar achtereen getracht wat aan te doen. Met dank aan de regelzucht van de gemeente Groningen kon daar wel eens een einde aan komen.

7 opmerkingen:

Anoniem zei

er staat als de bewoner niet mee gaat er een schriftelijke verklaring mee moet

Anoniem zei

Belachelijk dit. Of een bewoner al of niet meemoet is verre van intrresant. Laat die man zijn goeie deng doen stelletje regelneven.

Anoniem zei

Voor acht uur word de telefoon bij gemeente niet opgenomen, hoe kan je het dan doorgeven als je geen pc hebt.
En je mag grofvuil 3 of 4 x per jaar gratis wegbrengen hoef je niet eens te melden.
Zo krijg je weer meer zwerfvuil in de wijk.
Dit is toch een super oplossing hiervoor.
De gemeente Groningen is toch zelf gestopt met het gratis inzamelen /ophalen van grofvuil.
Er zijn genoeg mensen die het zelf niet kunnen wegbrengen omdat ze geen auto hebben of het zelf niet kunnen ivm ziekte of lichamelijke beperking.

Anoniem zei

Typische naweeën van het zinkende schip genaamd linkse kerk. Burgervijandig, regelziek, bevoogdend en vooral : zo corrupt als de neten.

Anoniem zei

Beijum is GEEN dorp, ook al beweert co-ordinator de Ruyter dat
Akkefietje bewijst maar weer 's dat Beijum een stadswijk is, en geen dorp. Informeel zaakjes regelen, zoals op het dorp, kan hier niet. In onze grote stadswijk regelt de gemeente van alles. Kijk naar de Stadsvernieuwing die vorige week bij de Gemeenteraad stond geagendeerd voor onze achterstandsbuurten.

Unknown zei

Hallo Johan en Sietze,

Ik wil jullie graag uitnodigen voor een bijeenkomst over afval a.s. donderdag om 19.30 in het trefpunt. Ik wil graag de regeldruk van de gemeente verminderen.

Met vriendelijke groet,

Marjet Woldhuis
100% Groningen

Anoniem zei

Je hoeft niet mee als bewoner. Alleen de naam van de bewoner moet genoteerd worden.