maandag 19 februari 2018

MAANDAGOCHTEND (343)


'Over problemen praten is vaak een verslaving. Breek met deze gewoonte. Praat over wat je plezier en energie bezorgt.'

Huisgenoten van de Beijumblogger hebben aan het begin van dit jaar een scheurkalender van VoorPositiviteit in de wc gehangen waarop wijze, optimistische en opbeurende spreuken staan geschreven.

De spreuk van vandaag is boven opgeschreven en staat helemaal beneden afgebeeld.

Er zit een kern van waarheid in het geschrevene. Duizenden mensen gaan vandaag weer over hun problemen praten, al of niet binnen een GGZ-instelling. Op Twitter zullen de ruziemakers en probleemschoppers weer massaal over elkaar heen gaan buitelen. Praten over de problemen bij een relatietherapeut? Praten over een moeilijke jeugd?

Nieuwsmedia drijven in het algemeen op problemen en conflicten. Beijumnieuws ook voor een deel. Hoe gaat het verder met de problemen met Sociale Long? Wanneer wordt de hondenhater in Beijum eindelijk eens opgepakt? Zie het hier voorgaand bericht. De drugsinval in de Barmaheerd een paar dagen geleden, hoe staat het daarmee?
Afgelopen donderdag berichtte DvhN over de afval-problemen in Beijum. Dit o.a. door de dezelfde avond te houden 'afval-dump' in 't Trefpunt. En door de serie 'Sociaal Vuilnis in Beijum.'

Problemen, problemen, problemen, problemen.

Naar aanleiding van het bericht in het Dagblad, waarin ondergetekende geciteerd wordt, belde Rtv-Noord afgelopen vrijdagmiddag. Of de Beijumblogger deze maandagochtend tegen kwart over zeven wat wil zeggen tegen de verslaggever(s) van Radio Noord die door de wijk lopen om de vuilnis in ogenschouw te nemen?

Daar had en heeft hij geen zin in. Hij speelde 'het balletje' door naar de Buurtconciërges van Beijum. Dat zijn immers de deskundigen wat betreft de vuilnisproblematiek in de wijk, ze komen dagelijks troep tegen dat door aso's wordt weggegooid. Die gingen akkoord.

Als het goed is zijn de heren reeds op de radio geweest en lopen ze in de kou door Beijum om op te ruimen wat niet in de openbare ruimte thuishoort. De stoelen die de blogger afgelopen vrijdagmiddag bij de Wibena-rotonde ontwaarde? De troep die we op de linker foto zien?

Wat een problemen allemaal. Nee, daar krijgt een mens inderdaad geen energie van. Wel van de vele krokussen en sneeuwklokjes die her en der in bermen en slootranden maar boven groeien, zie ook afbeelding rechts (paarse bloemetjes).

Een prettige laatste volle week van februari toegewenst.
Het leven kan soms pijnlijk en moeilijk zijn. Maar maak van de moeilijkheden nou geen problemen.

Always Look on the Bright Side of Life

1 opmerking:

Anoniem zei

Beijum kent tal van inwoners die maandelijks in de vorm van een bijstandsuitkering een premie ontvangen voor het feit dat ze hun arbeidsplaats ter beschikking stellen. Deze premie blijkt in de praktijk te laag om niet alleen bij aanschaf van huisraad een exorbitant bedrag te moeten betalen, maar wanneer e.e.a. versleten is, zich nogmaals met een draaikolk in de portemonnaie geconfronteerd te zien om weer van dezelfde (vaak gammele ikea-)rommel af te kunnen komen. Zoiets is behalve onlogisch, tevens onrechtvaardig. Echt vernederend voor de bevolking wordt het wanneer er met regelmaat foto’s op internet verschijnen van in wanhoop aan de straat geplaatst meubilair. Wanneer deze mensen zoals in dit artikel vervolgens dan ook nog eens als aso’s worden weggezet, dan heeft de journalistiek de werkelijke oorzaken van het probleem kennelijk niet echt goed begrepen.