maandag 5 februari 2018

MAANDAGOCHTEND (341)Mogen er wat zandzakken naar Beijum komen? We willen graag droge voeten houden. Een partij gratis laarzen is ook goed.

Het is allemachtig sjompig nat in de wijk.

Terzijde, ondergetekende kent het woord sjomp van vroeger op Knoal. Ain sjomp was een gehavend gekleed figuur. Als iets erg nat was zei je sjompe-nat. Volgens de Telegraaf was sjomp hét Groningse woord van 2017.

Op zijn Nederlands gezegd, het is erg nat op de klei van Beijum.
 Zie foto boven, ergens in de Froukemaheerd gemaakt. De kinderen die hier wonen moeten laarsjes aan. En ze moeten hink stap-springen om over het water te kunnen komen, zie de neergelegde verhogingen.

Op twintig meter afstand is de linker foto gemaakt. Om de bocht ligt een drassig speelveldje. Met gewone schoenen  aan krijgen kinderen geheid natte sokken.

Foto rechts, de ingang naar de Wibenaflat bij de Wibena-rotonde.
Foto helemaal beneden, een spontaan ontstaan meertje of vijvertje op een stuk groen in de Fultsemaheerd.

Het is nog geen pompen of verzuipen en vrouwen en kinderen eerst in Beijum. Maar wat een nattigheid op de klei. Het doet denken aan de inbreng van lezeres Caro vorig jaar, zie nog eens hier.

Caro stuurde onlangs een mini-video op van een zwembad in haar schuur in de Bentismaheerd, zie beneden.
Geachte woningbouwcorporaties in Beijum...is het jullie bekend dat veel Beijumers last hebben van schimmel in de woningen!

Het gaat de komende dagen vriezen, naar verwachting zullen er tientallen spontane glij- en ijsbaantjes in de wijk gaan ontstaan,

Een prettige week toegewenst. Laarzen aan en geniet een beetje van de stuiptrekking van de winter. Over drie weken is het voorjaarsvakantie.


Geen opmerkingen: