donderdag 15 februari 2018

ONDERTUSSEN IN DE HUNZE (68)


Als je door de wijk De Hunze fietst ben je wel even zoet. Met de auto zoef je er zo langs.

Dat geldt bij nader inzien natuurlijk voor elke wijk, maar het viel de Beijumblogger een paar dagen geleden op toen hij genoemde wijk met de auto voorbij reed.

Wijken als Lewenborg en Beijum rij je strak voorbij via de nabij liggende ringweg om stad, in het geval De Hunze kun je van twee kanten voorbij gaan.

Zie foto's boven en links.

Ondergetekende kwam uit de richting Adorp Winsum over de Groningerweg aangereden.
Ter hoogte van bedrijvenpark Witte Lam, links, niet in beeld, zag hij rechts het Boterdiep liggen met daarin de bekende woonboten.

Terzijde, als de woonboten tegen Beijum hadden aangelegen, was dat wellicht voor sommigen een extra teken van 'achterstandswijk' geweest. De Hunze komt er mee weg.
Achter de boten ligt de nog relatief nieuwe Van Eyckstraat, de jongste straat in de wijk.

Na een bocht kwam de blogger van de Groningerweg op de daaraan haaks gelegen Ring Oost terecht.

Zie afbeelding rechts. We zien de vangrail en een geluidscherm. Terzijde, de blogger gaat er vanuit dat de hele De Hunze in Groningen ligt, op de rechter foto zien we links een bord waarop Groningen staat. Je rijdt hier dus de gemeente Groningen binnen.

Foto links beneden ten slotte. Via een scherpe bocht nam de blogger de afslag Beijum Noord/ De Hunze.

Het is nu wel even goed met met De Hunze. Ondergetekende liet de haaks liggende wijk links liggen en reed rechts de leukste en eigenaardigste wijk van Groningen binnen.

Geen opmerkingen: