woensdag 21 februari 2018

HOEKPAND PLEIN OOST/CLAREMAHEERD STAAT WEER LEEG


 Bijna een decennium geleden was slagerij Knot er gehuisvest, de zaak die kopje onder ging omdat een tekentafelambtenaar een plan uitdokterde voor het voor de zoveelste keer opknappen van Plein Oost.

De busbaan verdween en dat betekende de doodsteek voor de slagerij, immers wachtende of uitstappende buspassagiers -bushalte voor de deur- wipten niet meer binnen om wat te kopen.
De slagerij sloot de zaak exact een jaar geleden

Na de sluiting bleef het hoekpand op Plein Oost en de Claremaheerd erg lang leeg staan. Het duurde een paar jaar
Zie nog eens de busbaan, de bushalte en de slagerij..

Ongeveer zeven jaar geleden kwam er een expertise-behandelcentrum in.

Het pand staat weer leeg, zie afbeeldingen, gistermiddag gemaakt.  De aankondiging van de sluiting is links te lezen.

Hoe lang gaat het gebouw weer leeg staan? Het staat pontificaal op Plein Oost, maar welke ondernemer durft in dit voor ondernemers/middenstanders onaantrekkelijk gebied een zaak te beginnen?

1 opmerking:

Anoniem zei

Was een bureautje van Innersdijk Zorggroep om de verbinding met onze wijk te bevestigen, na afbraak verpleeghuis. Onderbrengen van dit bureautje in leegstaand bedrijfspand van corporatie Patrimonium was aanloop tot grotere deal tussen Zorggroep en Patrimonium voor herontwikkeling oud Innersdijk terrein. Is 't sluiten na jaren ploeteren van dit bureautje de aanloop tot bekendmaken dat verpleeghuis definitief niet in Beijum terugkomt?
Dooie boel daar,