vrijdag 9 februari 2018

RECREATIEPARK KARDINGE (47)


Het Recreatiepark Kardinge is 's avonds niet helemaal in het donker gehuld, de bewoners van de zuidkant van Beijum kunnen op doordeweekse avonden fel licht op een meter of vijfhonderd van de wijk zien schijnen.

Het is geen storend licht, je weet dat het brandt omdat er sportieve dingen gebeuren op de voetbalvelden.
 Een aantal jaren geleden werd Sportpark Kardinge ook wel Koudinge genoemd, maar die bijnaam hoor je eigenlijk niet meer. Het stamt uit de begintijd van het sportpark, toen de voetbalclubs die er huizen naar Kardinge verhuisden.

Foto, 's avonds wordt er getraind. Rennen, zweten, lichamelijk actief zijn, aan de conditie werken. Alles beter dan criminaliteit of zinloos hangen.

Sportpark Kardinge

Sportpark Kardinge is eigendom van de Gemeente Groningen. Het bouwjaar van het sportpark is 1992 en bestaat uit vijf voetbalvelden natuurgras, drie voetbalvelden kunstgras, één oefenveld natuurgras, één korfbalveld kunstgras en één oefenhoek natuurgrasHet sportpark kan - met uitzondering van de schoolvakanties - van maandag tot en met zondag in beperkte mate worden gehuurd in verband met verenigingen en scholen die hier structureel gebruik van maken.

Geen opmerkingen: