maandag 12 februari 2018

MAANDAGOCHTEND (342) Is de griep al bij u aan huis geweest? In huize Beijumnieuws wel al, alleen wil hebt bij de heer des huizes niet helemaal doorbreken. Al dagen snotteren, niezen, hoesten en pijn in de ribben. Weinig energie, zin om de hele dag te slapen.
En dat al bijna een week zo. Misschien kun je beter twee dagen echt even ziek zijn, met koorts en al, dan dat gekwakkel.

Zie afbeelding boven, even een huis-tuin-en keuken remedie. Uitgeperste sinaasappel, citroen en gember. En kurkuma onderin. Dat laatste schijnt echt een wondermiddel te zijn

Maar goed, de blogger is niet van de aanstelleritus-afdeling. Kop ter veur. En alst echt niet kan: plat op bed.

Ondergetekende reed gisteren tegen het middaguur de wijk uit en hij verbaasde zich. Al tien weken lang ligt het gehavende muurtje ter hoogte van het Heerdenpad-viaduct te wachten op herstel. Zie afbeelding links.
Het kapotte muurtje werd al bijna twee jaar geleden opgemerkt, zou het met aardbevingsschade te maken hebben? Afgelopen oktober werd bekend dat het  muurtje zou worden aangepakt
Vanaf begin december ligt het muurtje er gesloopt bij
Vorige maand begon Beijumnieuws zich te ergeren, wordt het nog eens een keer wat?

Sommige dingen gaan erg traag. Maar dit is al tien weken lang geen gezicht bij de fietsingang van Beijum.

Andere dingen gaan weer snel en voortvarend. Kijk eens aan in de momenteel grijze, kale en groene wijk Beijum, wat een plantenbak vol groen. Langs de oostelijke wijkring. Foto rechts. Meer groen dan bak. Waar blijft het groen-buurtbeheer in de wijk?

De tweede maandag van februari 2018 is begonnen. Het is koud en het kan glad zijn, al reed gisteravond tegen 22 uur een strooiwagen door de wijk.

Overmorgen is het Valentijnsdag. Een commercieel gedrocht. Maar los daarvan, een beetje lief zijn voor elkaar en attent op elkaar reageren, kan geen kwaad.

Een prettige en voor zover mogelijk een gezonde week toegewenst.

Geen opmerkingen: