dinsdag 27 februari 2018

COLUMNIST UIT LEWENBORG SCHRIJFT THRILLER


Ze schrijft elke week trouw een column uit Lewenborg, de column uit Lewenborg verschijnt elke maandag om 18 uur op Beijumnieuws.
Engelina Jonk is haar naam. En ze heeft een boek geschreven, een waargebeurde thriller over haar bewogen leven.

Vier maanden geleden werd ze hier geportretteerd. De titel van het boek waar ze toen nog aan werkte is veranderd, zie nog eens dit bericht

Ik ben Engelina Jonk. Mijn verleden was zo heftig dat zelfs de psychiater mij niet verder kon helpen om het te verwerken. Daarom heb ik besloten om mijn belevenissen naar buiten te brengen in de waargebeurde thriller ‘Ontsnapt aan de dood’. Bloedstollende levensfictie die je meesleept en regelmatig op het puntje van je stoel laat zitten. Kortom, het verhaal blijft je nog lang bij, dat beloof ik je. En dat geldt ook voor mezelf, want zo kijk ik nog steeds over mijn schouder en blijf altijd ‘op mijn hoede voor mijn verleden’.

Drugshandel, afpersing en afrekeningen in het criminele circuit… Het is bijna wekelijks in het nieuws en ook mijn boek laat die rauwe kant van onze samenleving zien. Dat maakt ‘Ontsnapt aan de dood’ gezien de ernst van het verhaal zeer urgent.

Waar gaat het boek over?
“Onverwachts raakte ik de grip op mijn leven kwijt en kwam verstrikt te zitten in een wereld vol drugs, macht en stinkend geld. Het was een achtbaan van emoties, liefde, bedrog en onzekerheid. Hoe overleef ik dit? Dat heb ik mij vaak afgevraagd in die ‘zwarte periode’ van mijn leven, tijdens het slapen in de meest luxe hotels, tot slapen op een bankje van het station.”

Geen opmerkingen: