donderdag 22 februari 2018

ONDERTUSSEN IN DE HUNZE (69)
Sinds dat de nieuwe aansluitingen op de oostelijke ringweg zijn gerealiseerd, bestaat De Hunze uit De Hunze Noord en De Hunze Zuid.

Dat klinkt heel wat, alsof je er ook een treinstation Noord en een station Zuid hebt. Zal het in De Hunze Noord ook kouder zijn in vergelijking met het meer zonnige Zuiden?

Beijum kent ook een kruispunt Beijum Noord en Beijum Zuid, maar wat we in de grootste en in april weer groenste wijk van Groningen ook hebben is een Beijum Oost en een Beijum West.

Even doorbordurend op de windstreken, apart dat beide wijken wel een noord en een zuid hebben maar geen centrum.

Als je op de plattegrond van Beijum twee diagonale strepen trekt, kom je in de Grevingaheerd terecht als je het middelpunt zoekt.

Waar zou het middelpunt van The Hunze liggen?
Foto boven is in de wijk Starkenborgh gemaakt. Zoals eerder is beschreven, de straatnamen in deze wijk zijn naar voetballers genoemd. De Klaas Schipperlaan, foto, naar een bekende Groninger oud- scheidsrechter.
Is het niet een beetje aanstellerig om deze paar straten een eigen wijknaam te geven Hunzetjes? Waarom dit niet gewoon De Hunze West noemen?

Foto's links en rechts, de grensovergangen bij Noord, links, en rechts, zuid.

Het voorjaar komt er langzamerhand aan, tijd voor verandering. Laten we De Hunze gaan annexeren en het Beijum West gaan noemen. Al het andere gaat dan Beijum Oost heten.
De naam Starkenborgh gaat dan verdwijnen, we geven de Wibenaheerd, aan de hele andere kant, toch ook geen eigen wijk-naam? De Wibenaborgh....

Geen opmerkingen: