zaterdag 13 juni 2009

20 JUNI OPEN DAG KINDERWERKTUIN BEIJUM

Het is een feest om in dit jaargetijde de Schooltuin aan de Beijumerweg te bezoeken. In plaats van dat ze allemaal dingetjes op school in hun koppies stampen gaan de kinderen hier met hun handjes de klei in. Zie foto links. Ze gaan ook wel eens met diezelfde handjes het water in, de foto rechts schoot ik er eergisteren. Er was een slootles georganiseerd. Wat zit er allemaal in het water bahalve uiteraard visjes?
Binnenkort is er een open dag op deze mooie plek in het Groene Hart van Beijum.
Ger van Dam, educatief medewerker, stuurde onderstaande tekst op. De open dag valt samen met een natuurdag op en bij de Wiershoeck, de flyer hierover wordt binnenkort geplaatst.

Op zaterdagmiddag 20 juni van 12.00 tot 16.30 uur is er een Open Dag op de kinderwerktuin in Beijum aan de Beijumerweg. Deze open dag wordt gelijktijdig gehouden met de natuurmarkt op de Wiershoeck.

Luit Dijkstra en Harry Westerhuis verzorgen als ervaren natuurgidsen rondleidingen op beide tuinen. Ook het plantenlabyrint is te bezoeken, er bestaat de mogelijkheid om bijzondere kijkers en geluidvangers mee te nemen op pad, op zoek naar insekten. Het IVN verzorgt een boekenmarkt, en er zijn vele soorten thee te proeven, en de jongsten kunnen knutselwerkjes maken. Uiteraard zijn ook de leerlingtuintjes te bezichtigen.

1 opmerking:

Kees Huizenga zei

Op 20 juni 2009 is er eveneens een zomermarkt op Plein Oost.

Zie: http://beijumnieuws.blogspot.com/2009/06/zaterdag-20-juni-zomermarkt-plein-oost.html

Waarom drie wijkactiviteiten op dezelfde datum?

Deze mooie evenementen kunnen elkaar bijten! Toch?

Kortom: beter en slimmer plannen! Meer wijkcoördinatie is wenselijk en noodzakelijk.
Minder eigenrichting en solisme; meer regie! Door wie??? De Stadsdeelcoördinatie (SDC) Noorddijk? Het NLA-wijkteam? STIEL? Wie heeft een creatief voorstel?

Moet er een Permanente Programmacommissie (PPC) voor "Heel de Wijk/Heel de Buurt" komen?