donderdag 11 juni 2009

TOCH GEEN GROENTENZAAK OP PLEIN OOST

In januari deelde directeur Jan van der Heide van woningbouwvereniging Patrimonium mee dat er een groentenzaak in het pand zou komen waar slagerij Knot ooit gehuisvest is geweest. In maart liepen er nog stukadoors binnen rond die het pand zouden aanpassen aan de eisen van de nieuwe huurder. Daarna werd het stil. Het bleef te lang stil rond dit hoekpand. Komt die groentenboer er nou wel of niet mijnheer van der Heide? "Nee, het gaat niet door. We hebben alles aangepast en het contract lag klaar maar hij komt niet. De aspirant huurder zou een brief schrijven met zijn motivatie erin vermeldt waarom hij toch van de huur afziet. Maar tot nu toe hebben we deze brief nog niet ontvangen." En hoe nu verder? "Het is heet van de naald, maar ik heb een gegadigde die nog beter op deze lek past." En wie of wat mag dat dan zijn? "Dat kan ik je nog niet vertellen maar over een paar weken is daar meer duidelijkheid over."
Wat betreft de onderstaande reacties: ik ben bezig een video te maken over de scooteroverlast op Plein Oost.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Nou ben benieuwd, beijum oost gaat hard achteruit.
Scooters en motoren die overlast veroorzaken.
Het cafe en haar bezoekers elke vrijdag en zaterdag overlast.
Als ik de verhalen lees van Karin hier kan ik het alleen maar beamen.
De goede mensen vertrekken en er komt rommel voor terug :-(

Zuidema zei

Als reactie op anoniem:

Die mensen op de scootertjes die klinken als een opgevoerde grasmaaier moeten veel strenger worden aangepakt. Soms tot wel diep in de nacht hoor je zo'n jankende grasmaaier door de wijk sukkelen.

Kijk als het nou een echte motor was met een goed geluid, ala. Maar de snerpende toon van die grasmaaiers is gewoonweg vervelend om te horen. Alsof het geluid bepaald hoe hard dat ding kan ofzo. Ik kan geen respect voor dat soort mensen opbrengen.

Beijum Oost gaat de laatste tijd (maanden) hard achteruit. Mensen die bijvoorbeeld denken dat hun feestje tot diep in de nacht door iedereen gehoord moet worden. Niet alleen muziek maar ook het geschreeuw dat erbij komt. Niet alleen in het weekend ook alsof niemand hoeft te werken op een doordeweekse werkdag.

En wat ik mij afvraag. Is het de gemeente die de straten de laatste paar maanden minder vaak bij langs gaat om het op te ruimen of zijn er nieuwe type mensen gekomen die denken dat alles zomaar op straat gegooid kan worden?

Ik woon alweer een flink aantal jaar in Beijum Oost maar nogmaals de laatste maanden is het achteruit gegaan.

Alie zei

Vorig jaar om deze tijd werd er flink gesurveilleerd hier. Elk half uur in elk geval elk uur reed er wel een politieauto langs, opvallend of onopvallend. Soms stond er een onopvallende auto de halve avond op de parkeerplaats. En voila, het was hier rustig. Het gerace verplaatste zich naar de wijkring, vooral rondom de Dom Helder Camara had men hier last van.
Maar nu zie ik bijna geen politie meer en dat komt niet omdat ze nu allemaal onopvallend zijn.
De overlast komt niet van het cafe zelf, maar van de bezoekers die buiten gaan staan hangen. Binnen lijkt het mij gezelliger, maar blijkbaar is dat niet zo.
Wat zou een goede huurder zijn voor het pand op de hoek? Iemand die spijkerbanden in de straat monteert, die automatisch omhoog gaan als er iemand met meer dan 30 km/u langs komt. Dat levert een ongelovelijke hoeveelheid lege scooterbanden op, geloof me.
Wij gaan verhuizen, dus ik bel de huismeesters, ja je woning wordt opnieuw verhuurt via bemiddeling. Dus dat houdt in, mensen met een bepaald verleden komen erin. Dat kan vanalles zijn. Maar deze woningen gaan dus niet via de reguliere inschrijving. Dit is vragen om problemen.
De ondernemers kunnen allerlei creatieve ideeen bedenken, maar als het bij de bewoners niet verandert, wat helpt het dan?
Ik ben zeer benieuwd, ik zal het overigens vanuit mijn nieuwe woning blijven volgen.
Mensen die het goed menen en hier toch nog een poosje (moeten) blijven, heel veel sterkte, er komt helaas weer iemand met een 'bepaald verleden' naar jullie toe..

seeloy zei

Op de wijkbijeenkomst deze week werd er nog gerefereerd naar de komst van de groenteboer. Jammer dat het niet doorgaat. Maar in deze economische tijden vond ik het toch al een gedurfde onderneming. Ben des te meer benieuwd wie de nieuwe gegadigde is...

Wat betreft de overlast, ik woon niet aan het Plein, dus kom er 's avonds ook nooit. Overdag is er wel (hang)jeugd, maar niet echt irritant (misschien wel voor bewoners, die immers constant aan het Plein vertoeven).

Wat ik mij echter wel afvroeg: altijd als ik ter hoogte van de Aldi loop, zie (en hoor!) ik die enorme ventilator die lucht uitblaast. Hebben bewoners daar geen last van?

Anoniem zei

Idd de politie is de grote afwezige, waar waren zei op de wijkbijeenkomst???
Controle bij het cafe in het weekend ???
Jammer Alie dat u weg gaat en dat u woning verhuurd zal gaan worden aan waarschijnlijk bewoners die weinig positiviteit aan het plein bijdragen.

Annamarie zei

niet alleen op het plein maar ook op het stukje ring vanaf de sporthal, voor de Amkemaflat langs tot aan de bocht naar rechts, word door brommertjes maar helaas ook door auto's en motoren gebruikt als racebaantje... lekker een vanaf de sporthal ff het gas open een flauwe bocht lekker snel draaien en een stukje recht scheuren dan door de scherpe bocht naar rechts nog even het gas open.... lijken ze allemaal te denken...
en dan het liefst savonds laat of snachts want dan heb je geen last van andere weggebruikers! dat er ook mensen wonen en vooral slapen rond die tijd maakt ze niet zoveel uit en dat er nog nooit iets ernstigs gebeurd is in de jaren dat ik hier nu woon vind ik dan ook een wonder... maar je kan er op wachten ben ik bang....

Alie zei

Ja, dat is me ook al tijden een doorn in het oog. Ik heb verschillende keren meegemaakt dat ik met de buggy liep en wilde oversteken (ruim voordat er een auto aan kwam) en ik de buggy weg moest trekken om te voorkomen dat buggy met mn kind meegesleurd zou worden door een wegpiraat.
Ongelovelijk. Zelf de parkeerplaats voor mn huis, en voor de videotheek is blijkbaar geschikt om flink wat benzine en milimeters rubber kwijt te raken. Hoeveel meter zou het zijn? 50? Kom eens kijken naar de 'prachtige' rubbersporen op de stenen.. dat zegt al heel veel.
Die zijn vooral veroorzaakt door een stel losers op motoren die om 11 uur s'avonds het leuk vinden om het gas open te trekken en de rem vast te zetten (en niet te vergeten m'n dochter bang te maken die aan de straatkant slaapt..)
Je ziet die lui de hele dag, en pas om 11 uur gaan ze iets doen. Niet te filmen gewoon. Misschien iets om te proberen Johan, ook al zit je krap in je tijd..
Je mag wel een verborgen camera plaatsen in mn huis ;-)

Karin zei

Meneer v/d heide en zijn mooie praatjes, inmiddels ken ik deze man te goed eerst zien !!!
Tijdens het pleincomite ook prachtige verhalen voor alle panden had hij leuke geintreseerden wie dan ??? ja dat kon die nog niet zeggen.
En er zouden ook niet allemaal eet tentjes komen ook dat weten we inmiddels.
We houden het in de gaten maar heb er een hard hoofd in.

Dan plein oost waar ik helaas ook woon, ja een gebed zonder einde en vrees dat het alleen maar erger gaat worden :-(