dinsdag 30 juni 2009

NORDIC LOPERS

Het prachtige weer zorgt er in elk geval voor dat de avonduren zich goed lenen voor een fietstochtje of wandeling. Vanmiddag tegen vier uur vond ik het te heet om te bewegen, de hitte sloeg dood. Maar nu is het lekker. Waar ik totaal geen affiniteit mee heb, maar misschien kan iemand me op andere gedachten brengen, is met Nodic Walking. Wat een gedoe om met die stokken rond te banjeren, ga toch zwemmen, hardlopen of fietsen. Doe even normaal, het is de eerste gedachte die bij me opkomt als ik stokwandelaars in het vizier heb.Gelukkig laat de Groninger mentaliteit me niet helemaal in de steek, Grunningers hebben de naam ruig te zijn maar ze zijn eigenlijk erg respectvol. Ieder sien eig'n, (ieder zijn eigen) zegt de Grunninger en dat gaat ook hier op, voor de Nordicstokkenloper. Van de site http://www.nordicwalking.nl/content/blogcategory/14/14/:
Nordic Walking van Exel, is ontwikkeld voor een brede groep gebruikers en is een belangrijk onderdeel van het Nordic Fitness Sport TM programma. Dit programma biedt enthousiaste, sportieve mensen een gemakkelijke en leuke manier om te genieten van een gezonde en actieve leefstijl. Nordic Walking is veilig, plezierig en geschikt voor jong en oud. Nordic Walking is de ideale sport om te gebruiken bij gewichtsvermindering, fysieke fitheidverbetering en training van het uithoudingsvermogen.
Op de foto ziet u een moeder en dochter door het Kardingepark schuivelen. Een fotootje maken was prima. Het tafereeltje ziet er vreedzaam en onschuldig uit. Maar vorig jaar vonden mensen binnen de gemeente Groningen de Nordic walking-rage niet zo onschuldig. De prikstokken waren een aanval op het asfalt in de stad, ze zorgden voor gaten. Achteraf gezien bleek het om een 1 aprilgrap van de Gezinsbode te gaan."Het College van B&W van Groningen is van plan om Nordic Walking op openbaar terrein te verbieden. Deze vorm van lichaamsbeweging doet asfalt sneller slijten en feitelijk zijn de stokken verboden omdat ze onder de Wet Wapens en Munitie vallen. Jaarlijks kost extra slijtage aan wegen door Nordic Walking de gemeente tienduizenden euro's (.....)."Dit staat op de voorpagina van De Groninger Gezinsbode. Het is 28 maart. Wat voor dag is het over 4 dagen? Jammer, jammer, jammer. Het had niet verkeerd geweest als deze mensonterend onooglijke vrijetijdsbesteding voor eens en voor altijd zou verdwijnen.. http://joostvangroningen.web-log.nl/joostvangroningen/nieuws/index.html
Lees meer...

1 opmerking:

Alie zei

Ook al lijkt het bezopen, het is wel degelijk een sport die te vergelijken is met hardlopen. Als je het goed doet is het een soort power walken wat je doet. Niet alleen worden je beenspieren en je conditie er beter van, maar ook de schouderspieren, rugspieren, buikspieren, je heupen. Je houding verbeterd. Ideaal voor mensen die niet kunnen hardlopen of er niet van houden! Ik heb zelf ooit een cursus gedaan en heb zelf ook stokken, nou geloof me, die beschadigen het asfalt niet (was natuurlijk ook een 1 april grap), er zitten rubberen doppen om die stokken, en als er al iets slijt, zijn het die doppen.
Heel vaak zie je mensen met stokken lopen onder het mom van nordic walken, maar die hebben nooit een cursus gedaan, dat zie je zo. Nou, ga wat mij betreft gerust je gang, maar als je het beste resultaat wilt behalen, dus alles waar nordic walking goed voor is, kan ik alleen maar aanraden om een cursus te doen. Kost wat, maar daarna kun je je eigen gang gaan en op een verantwoorde manier lekker lopen! Mijn stokken staan een beetje stof te vangen in de kast, maar ik doe ze zeker niet weg!! Ik ga het weer oppakken.