zondag 21 juni 2009

OP DE SOLEX DOOR HET GRUNNINGER LAAND


Vanuit de verte leken het net kabouters die met rugzakjes om op avontuur gingen. De zwarte pakjes en de leren hoofddeksels, in combinatie met de genoemde rugzakjes, en allemaal op een kleine solex maakten een koddige indruk. Gingen ze naar het bos om hout te kappen? Of waren ze op weg naar het sprookjeseiland? Lagere schoolverhalen en beelden over de kabouters Wipneus en Pim passeerden mijn derde oog op het moment dat ik deze solexkabouters in het vizier kreeg. De zondagse en aardse realiteit zat natuurlijk anders in elkaar maar het was even net alsof je naar een theatervoorstelling zat te kijken.

Aan de begeleider van de kabouters, links op de foto en zonder beschermende hoofddeksel, vroeg ik, terug gekomen in de realiteit, hoe duur zo'n solextocht was. Het blijkt 35 euro per persoon te kosten.
Solexavontuur is hét avontuur waarmee u met collega's familieleden of vrienden er op uit gaat op een fiets met een solexmotor, oftewel de solex. Deze niet dagelijkse bezigheid zorgt voor veel pret vooraf, maar zeker ook voor onderweg. Stelt u zich eens voor in een leren jas, met bijbehorende solexcap met tuffend door het Groninger Land. Met een toertocht op de solex, door het mooie landschap, gaat u helemaal terug in de tijd.
Zie verder http://www.solexavontuur.nl/contact.html
En ook een eerder bericht op Beijumnieuws:http://beijumnieuws.blogspot.com/2009/02/op-de-solex-door-het-kardingepark.html

Geen opmerkingen: