woensdag 3 juni 2009

ONDERTUSSEN IN....


Een aantal weken geleden plaatste ik hier een artikel met als kop 'Ondertussen in Frankrijk.' Aan de Beijumerweg was voor een woonhuis een tafeltje geplaatst met groenten of fruit erop wat te koop werd aangeboden. Een lezeres was daar zo enthousiast over dat werd gevraagd of er geen serie over kon komen. Een serie over groenten en fruit wat door particulieren te koop wordt aangeboden.
Dat lukt me niet, ik wil wel Beijumwatcher zijn, maar om de omgeving om de wijk heen er nog bij te betrekken, nee dat lukt me niet. Alleen als ik toevallig wat tegen kom. Deze foto schoot ik aan de Pop Dijkemaweg, er werden courgettegroenten te koop aangeboden.
Toevalligerwijs ontving ik vandaag de nieuwste nieuwsbrief van Transition Town Groningen. Deze bij dit artikel aansluitende tekst staat er o.a. in.
Elke dinsdagavond om 19.30: tuinieren al doende leren. Lijkt het je leuk om al werkende groenten en kruiden te leren verbouwen? Kom Eveline en Hugo dan helpen in hun volkstuin op een biologisch complex aan de Beijumerweg. Werk dat bijvoorbeeld gedaan kan worden: wieden, water geven, zaaien, mest verrijden, oogsten, paden schoonhouden, nieuwe projecten samen opzetten, oplossingen bedenken, materiaal voor compost verzamelen, werken met de zeis, snoeien, compostbakken maken, jam maken, hout voor het vuur verzamelen en vast nog veel meer. Het is leerzaam én gezellig. Meer informatie: www.transitiontowngroningen.nl/tuinruil.htm. Lijkt het je wat, stuur ons dan een mail of bel ons: evelinerodenburg@bart.nl en 050-5490388

2 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

In de bloemenzaak aan de hoek Stoepemaheerd/Atensheerd van Aroen in Beijum-West worden vanaf de maand juni t/m augustus groenteproducten van het eigen boerenland in Marum verkocht.

Sla, andijvie, courgettes, komkommers, aubergines, bloemkolen, etc. Heel goedkoop!

Unknown zei

Super, bedankt voor de tip!