zaterdag 20 juni 2009

HEIMELIJKE FOTO'S UIT DE BIEB (3)

De foto is niet in de bieb genomen maar er net buiten. Een medewerkster is bezig om iets af te handelen met een bezoeker. Zal het iets administratiefs zijn? Een reservering? Moest er een dikke boete betaald worden?

Alles willen weten maakt niet gelukkig, deze oude volkswijsheid gaat nog steeds op.
De bieb is voor mij net een terrasje op een mooie zomerdag. Lekker onbevangen mensen kijken. Het lijkt wel een onthaastingscentrum, daar aan de noordkant van Plein Oost in de Wegwijzer, een tijdloos gevoel krijg ik er altijd. Iedereen snuffelt zo relaxed tussen de boeken, een stripboekje lezen op een zitzak, even een kwartiertje internetten of het Dagblad van het Noorden doornemen. Wat een oase. Maar het personeel heeft het redelijk druk, althans dat is mijn waarneming. Dat is jammer, het liefst ga ik even bij ze zitten aan de balie. Een kop koffie erbij en even kletsen met Marieke, Menno, Baukje enz. Maar daar hebben ze amper tijd voor. Het is een beetje de paradox van de familiebibliotheek, in dit onthaastingscentrum met z'n tijdloze sfeer heeft het personeel geen tijd om lekker met je koffie te drinken en uitgebreid over de dingen te kletsen. Kan er geen koffie- en theehoekje komen? Wie wil er nou geen aandacht van de genoemde medewerkers?
Waar ging het trouwens ook nog maar over? Deze foto, wat daar gebeurde. Je moet niet alles willen weten, want in het woord heimelijke, zie kop, zit het woord geheim.

1 opmerking:

Alie zei

ik ben ook zo gek op de bieb. Tegenwoordig neem ik de kids ook wel mee. Mn dochter mag graag haar eigen boeken uitzoeken, leesbeest als ze is. Mn zoontje vind het bob de bouwer spel op de computer erg leuk, en mag ook graag even tussen de boekjes spitten, hij vind altijd wel iets wat hem verrast.
Als ik voor mezelf zoek, kan ik ze nu even lekker hun gang laten gaan (toch een voordeel als ze wat ouder worden).. Ik neem meestal 2 boeken mee, ik heb wel 3 weken nodig om ze uit te krijgen, zoveel tijd heb ik meestal niet om te lezen, maar vind het wel heerlijk.
Het is ook altijd rustig in de bieb, vind het dan ook heerlijk om daar wat rond te struinen. Trouwens ook in de centrale bieb in de stad. Maar daar weet ik soms niet waar ik moet beginnen en eindigen, zo groots en massaal. Hier heb ik altijd het idee, er komt een moment dat ik alle boeken gelezen heb.. maar er komen geregeld nieuwe boeken binnen, dus waarschijnlijk lukt dat niet hahaha.
Overigens kan de man ook een stadjerspas of vensterpas komen ophalen. Maar laat ze maar lekker heimelijk hun gang gaan..en even niet storen, ze zijn in de bieb..