maandag 8 juni 2009

SPORTHAL BEIJUM KRIJGT OPKNAPBEURT


Een kraanwagen, werklieden en dikke pakketten met de karakteristieke grijswitte dakplaten er in. Het kan niet missen, de sporthal van Beijum krijgt een nieuw kapsel. Roest en lekkage zijn, aldus een van de werkmannen, de reden dat de platen die het dak van de hal vormen worden vervangen. Jammer dat niet van de mogelijkheid gebruik wordt gemaakt om eens een andere kleur te proberen. Blauw of geel lijkt toch weer heel anders dan de huidige wittige vieze kleur. Hoe zag het er ongeveer 30 jaar geleden ook nog maar uit?
http://beijumnieuws.blogspot.com/2009/05/de-historie-van-beijum2.html
De sporthal heeft een stevige functie in het sport en spelklimaat binnen Beijum. En niet alleen voor dat, het laatste Bruisend Beijum-festival vond door hevige regenval een goed onderkomen in de hal. Maar niet iedereen denkt even lovend over de hal.
Op internet kwam ik een wonderlijk wedstrijdverslag tegen van een volleybalwedstrijd in Sporthal Beijum. Het blijkt dat er verschillend tegen de sporthal wordt aangekeken. Niet alleen de sporthal, ook de wijk krijgt een veeg uit de pan.
Na het vinden van de onmogelijk gepositioneerde sporthal Beijum in de getto van Groningen stapten we een kille, laffe, allesbehalve fraaie zaal binnen waar de stilte kon wedijveren met die van een uitvaart. De tribunes waren tot de nok toe gevuld, maar iemand had de geluidsknop net zo goed verstopt als de sporthal zelf.Geen sfeer, hoe kon Lycurgus dan in hemelsnaam volleyballen? Simpel, er werd ook weinig gevolleybald aan de kant van de Stadjers. Op naar aankomende zaterdag waar we Meeuwen uit de lucht mogen schieten vanaf ons roze wolkje. Heel andere koek, maar één hele grote steun in de rug: we spelen godzijdank niet in een laffe sporthal in een louche achterbuurt van Groningen. Voor het hele verslag gaat u naar:
Kan iemand me uitleggen hoe een sporthal laf kan zijn?

3 opmerkingen:

Alie zei

Tjonge, de schrijver Yi Han houdt ontzettend van het woord laf. Lees het stukje maar eens. Volgens mij valt dat woord mintens 10 keer, misschien wel vaker (ik had geen zin om te tellen en tegelijkertijd dit onzinnige stukje te lezen). Wat een eigendunk zeg.
Trouwens, wie kent volleybalclub Memesa?? Nooit van gehoord. Terwijl Lycurgus een heel bekende naam is in Groningen. Eerder speelde een neef van me bij dit team, nu niet meer helaas.
Geen idee dus hoe ze het momenteel doen. Maar dat ligt toch echt niet aan de sporthal.
Beijum een louche achterbuurt hahahhahahahhaha. Cool.
Ze mogen van geluk spreken dat ze bij het verlaten van de sporthal niet geliqideert zijn door mensen vanuit een langsrijdende BMW...

Unknown zei

Ach, laat die mannen. Ze kennen Beijum waarschijnlijk niet. Ik moet ook zeggen dat het in eerste instantie ook niet een prachtwijk lijkt, maar dat valt reuze mee. En de sporthal ziet er ook niet al te mooi meer uit, het is maar hoe je het bekijkt. Leuk ironisch stukje, moet ik toegeven.

Appie zei

Jah we hebben inderdaad mazzel gehad dat we niet werden geliquideerd! =D