zaterdag 6 juni 2009

THE PEDALPARK BEIJUM

De fietscrossbaan en jongerenhangplek Pedal Park in Beijum heeft halverwege februari van dit jaar de Richard Krajicek Foundation Award 2008 gewonnen. De prijs bestaat uit 10.000 euro en is bedoeld voor sportieve activiteiten waar niet de sport maar het meedoen centraal staat. De jury koos het Pedal Park, dat is aangelegd in het Groene Hart van Beijum, destijds uit honderd inzendingen omdat het project een initiatief is van de jongeren zelf en het ook de sfeer in de buurt verbetert.


Het PedalPark bewijst eens te meer dat sport een uitstekend middel is om de jeugd te binden, te enthousiasmeren en aan te zetten tot grootse daden. In het als "achterstandswijk" betitelde Beijum hebben wij de stoute schoenen aangetrokken en hebben plannen gesmeed om een heus pedalpark in de wijk te realiseren. Plannen die uitgegroeid zijn tot een uniek project dat door ons jongeren zelf is opgezet en wordt uitgevoerd.http://www.pedal-park.nl/info.html Onze sponsors zijn:
- Gemeente Groningen
- en MJD Groningen
Samenwerking met:- jeugd/jongerenwerk- wijk- en buurtwerk- scholen- buitenschoolse opvang- ouders- gemeente.
Bekijk de video voor een sfeerimpressie. De beelden zijn van ongeveer 2 maanden geleden.

4 opmerkingen:

Dineke zei

"De jury uit Groningen vond het project ‘PedalPark Groningen’ het beste. Hiervoor hebben jongeren ondersteund door MJD Groningen een geldprijs van € 1000,- ontvangen uit handen van de juryleden Bauke Mollema, sporttalent van het jaar 2007 en Onno Kukler van Kids United, winnaar van de RKFA 2007"

1000 dus als ik het goed lees, al was 10.000 ook erg leuk geweest :)

Unknown zei

€1000,- voor de regionale verkiezing, hierna zijn we doorgegaan naar de landelijke verkiezing in Ahoy Rotterdam tijdens het Krajicek world tennis tournement. Ook deze hebben we gewonnen, een bedrag van €10.000,- in ontvangst genomen van de heer Krajicek zelf.

Orlando Haak, initiatief nemer PedalPark

Dineke zei

Wow, dat is een heleboel geld, gefeliciteerd!!!

Karin zei

Prachtig Innatief !!!
En wat een spectaculaire foto op de site die aller laatste wooow.
Het doet mij denken aan mijn jeugdjaren waarbij ik bijna op dezelfde plek jaren en jaren plezier heb gehad met fietscrossclub Beijum.
Weet dat er nog een man van ongeveer mijn leeftijden 35/40 ;-) in Beijum woont en ook bij deze club croste Dennis is zijn naam.
Mischien zijn er nog meer zou leuk zijn een reunie te houden van oud leden van de club :-)