zaterdag 6 juni 2009

STICHTING DE ZONNEBLOEM(kleurt je leven)

Vanmiddag staan Marian Tepper, links op de foto, en Gré Koster met een kraam van Stichting de Zonnebloem in de promenade van Winkelcentrum Beijum. Waarom ze dat doen? "We willen graag wat voor een ander doen. Dit kan goed via Stichting de Zonnebloem, het is een neutrale organisatie en de grootste vrijwilligersorganisatie van Nederland." De Beijumers Marian en Gré behoren tot de categorie vrijwilligers die zich belangenloos inzetten voor mensen met een fysieke beperking. Het is, als je op de site kijkt, een alleraardigste organisatie. Waar vind je dat nog, een vrijwilligersorganisatie die daadwerkelijk het belang van de medemens centraal heeft staan?

De Zonnebloem levert een positieve bijdrage aan het leven van mensen met een fysieke beperking door ziekte, handicap of gevorderde leeftijd. Door middel van huisbezoek, activiteiten en vakanties geven we kleur aan hun leven en helpen onze bijna 40.000 vrijwilligers gevoelens van eenzaamheid te verminderen.

De Zonnebloem zet zich in voor mensen met lichamelijke beperkingen door ziekte, handicap of leeftijd. Het gaat dan vooral om mensen voor wie persoonlijk contact en deelname aan het maatschappelijk leven niet vanzelfsprekend zijn. De 40.000 vrijwilligers geven samen dat wat in de maatschappij steeds minder geboden wordt: aandacht. In totaal leggen de vrijwilligers ruim een miljoen huisbezoeken per jaar af. Gezelschap en een goed gesprek staan bij deze ontmoetingen centraal. Vaak wordt er ook iets ondernomen: een wandeling, een bezoekje aan een museum, even naar de bakker. Uitstapjes die voor veel mensen gewoon zijn, maar voor zieken en gehandicapten heel bijzonder. We organiseren ook excursies en evenementen. Zo gaan zieken en lichamelijk gehandicapten bijvoorbeeld regelmatig naar een pretpark, de dierentuin of naar een voetbalwedstrijd. Verder organiseert de Zonnebloem ieder jaar een Theater Tournee. De Zonnebloem is daarnaast ook de grootste aanbieder van aangepaste vakanties http://www.zonnebloem.nl/

Geen opmerkingen: