dinsdag 23 juni 2009

ZOMERMARKT PLEIN OOST (de video)

De video over de zomermarkt op Plein Oost liep vertraging op i.v.m. oplaadproblemen. Maar dan is er altijd Hilda Hofstra die bereid is om een handje te helpen. Ze monteerde de video naar het uiteindelijke resultaat. De aftiteling is wellicht wat al te enthousiast, Beijumnieuws.nl bestaat niet. Ik tref vaker mensen die me vragen hoe ze op dé weblog van Beijum komen. http://www.beijumnieuws.nl/? Nee, voor zover ik weet bestaat die niet. Wat kan het schelen op deze mooie zonnige zomerdag. Bekijk de video van afgelopen zaterdag waarop de mensen die Plein Oost een warm hart toedragen een zoveelste poging ondernemen om dit plein uit de malaise omhoog te trekken. De video over de open dag van de Wiershoeck wordt vanavond of morgen geplaatst. Zie ook de reacties hieronder over de zgn "sitekaping." De laatste reactie is van Hilda Hofstra die de video per ongeluk ondertitelde met Beijumnieuws.nl. Het opfokken over de "sitekaping" laat ik graag bij anderen, ik kan me er niet druk om maken.

11 opmerkingen:

karin zei

nou Johan jij verdiend wel een NL site helaas is die al vergeven.
www.beijummernieuws.nl dan ?
Over het pleinfeest zeg ik niks meer heb er al genoeg over gezegd ;-)

Kees Huizenga zei

www.beijumnieuws.nl is van uitgeverij Leander.
Verbonden met http://www.uitgeverijleander.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=21&Itemid=71

Uitgeverij Leander geeft o.a. de Regiokrant Groningen uit.

De vraag is waarom Jaap van Leeuwen zowel www.beijum.nl als www.beijumnieuws.nl gebruikt. Is dat niet dubbel? Te veel van het goede?

Wil Jaap van Leeuwen gebruik maken van de reputatie en de goodwill van Beijumnieuws? Waarom heeft hij geen deugdelijk overleg gepleegd met jou, Johan? Gaan wij in het maatschappelijk verkeer zo met elkaar om?

Karin zei

Ik heb het even opgezocht en wat blijkt hij heeft beijumnieuws.nl geregistreerd begin dit jaar, wat een kinderachtige streek BAH !!!
Johan www.beijumnieuws.com is nog wel vrij :-) wat let je !!!


Domeinnaam beijumnieuws.nl
Status actief
Houder VAN160616-MIJNW
J.J.C. van Leeuwen
Framaheerd 2
9737NL GRONINGEN
Netherlands
Administratieve contactpersoon TOM005501-MIJNW
M.P. Tomale
+31 (0)505494510
info@artificialcreations.nl
Deelnemer MijnInternetOplossing
Helmondstraat 19
1324WN ALMERE
Netherlands
Technische contactpersonen TOM005502-MIJNW
M.P. Tomale
+31 (0)505494510
info@artificialcreations.nl
Domeinnaamservers ns1.artificial.nu
ns2.artificial.nu
Datum registratie 28-01-2009
Datum laatste wijziging 24-03-2009

Anoniem zei

Wat een akelig figuur die van Leeuwen. Meeliften op het succes van Beijumnieuws. Geen stijl.

Frans zei

Is dat die man van de Regiokrant? Onbehoorlijk.Wordt hier geen actie op ondernomen?

Kees Huizenga zei

Zie hier een pikant weblogbericht van Beijumnieuws van 15 november 2008:

http://beijumnieuws.blogspot.com/2008/11/beijumnl-gaat-over-de-kop.html

Heeft Jaap van Leeuwen begin 2009 een fusie overwogen van www.beijum.nl en Beijumnieuws van Johan Fehrmann? Is dat de reden dat Leander Media www.beijumnieuws.nl bij voorbaat heeft geclaimd?

Nogmaals: waarom heeft Jaap van Leeuwen dan vooraf niet overlegd met de beheerder van Beijumnieuws? Waarom een voldongen-feiten-politiek? Het lijkt op maatschappelijk onbetamelijk gedrag volgens het ongeschreven recht. Zie art. 162 lid 2 Boek 6 BW aangaande een onrechtmatige daad.

Nynke venema zei

Mag dit zo maar?

Kees Huizenga zei

Nee, Nynke, dit mag niet zo maar. Jaap van Leeuwen weet dat Beijumnieuws bij dit weblog van Johan Fehrman hoort. Hij woont in Beijum.
Dat Leander Media/Uitgeverij Leander www.beijumnieuws.nl heeft laten registeren heeft alles te maken met het feit dat Jaap van Leeuwen zoveel mogelijk domeinnamen van noordoostelijke wijken wil reserveren voor zijn Leander-bedrijven of BV's. Ik verwijs naar www.lewenborg.nl, www.beijum.nl, www.noorderhoogebrug.nl, www.de hunze.nl, etc.

Begin dit jaar is er gesproken over een mogelijke samenwerking of fusie tussen www.beijum.nl en www.beijumnieuws.nl. Dat Jaap van Leeuwen zonder overleg met Johan Fehrmann www.beijumnieuws heeft willen claimen, is hem zwaar aan te rekenen. Het is een overvaltactiek zonder transparantie. Maatschappelijke omgangsvormen, zoals fair play en open kaart spelen, zijn genegeerd. Achter de rug van Johan Fehrmann om heeft Jaap van Leeuwen voor een voldongen feit gezorgd. Hij wilde www.beijumnieuws.nl in januari 2009 bij voorbaat laten registreren (dat recht heeft JvL, maar het is onbehoorlijk). Beijumnieuws.nl verwijst via Google nog niet naar uitgeverij Leander/Leander Media, maar dat kan veranderen.

De reputatie, naamsbekendheid, nieuwsrelevantie (zowel inhoudelijk als qua frequentie), wijkgerichtheid en de goodwill van Beijumnieuws zijn door JvL aangegrepen om zijn bedrijven in de digitale kijker te zetten, zonder dat Johan Fehrmann hiervan op de hoogte was. Dit lijkt derhalve erg op een onrechtmatige daad. Het gaat om maatschappelijk en bedrijfskundig fatsoen. Om Beijumnieuws in zijn waarde te laten. Kortom: om respect.

Zie verder:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Onrechtmatige_daad_(Nederland)

Of Google op "onrechtmatige daad".

Anoniem zei

nou, mijn aftiteling heeft wel wat los gemaakt.
Maar om Jaap ergens van te beschuldigen is lariekoek.
Jaap is gewoon slim bezig geweest.
Ieder is vrij een domeinnaam te registreren/kopen. Als je googeld kom je toch via deze site alles over Beijum te weten.
Het is trouwens 9 jaar geleden al eerder gebeurd met Beijum.nl. Jaap was de BOB toen een stapje voor. Overigens beijum.org is weer vrij?

Kees Huizenga zei

@ Hilda Hofstra:

Is het "slim" of sluw?

Is het met open vizier handelen of achterbaks?

Johan Fehrmann verslaat voor de Regiokrant Groningen de vrouwengroep Orchidee. Daarom gedoogt hij de kaping van www.beijumnieuws.nl

Kees Huizenga zei

@ Johan, hoe zou jij gereageerd hebben als de BewonersOrganisatie Beijum (BOB) www.beijumnieuws.nl zonder overleg met jou had laten registreren? Volgens mij had je dan wel hevig geprotesteerd. Beijum zou op stelten hebben gestaan. Van hier tot gunder!

Wat betreft de domeinnaam www.beijum.nl van De Digitale Wijk Beijum van Jaap van Leeuwen/Leander Media: dit voorval heeft er mede aan bijgedragen dat Jaap van Leeuwen meerdere jaren geleden niet meer de advertenties voor de Beijumkrant mocht ophalen. Ik weet het: het verhaal is veel ingewikkelder, maar het onderhandelingsklimaat werd hierdoor wel verslechterd. Tel uit je winst! Tot op de dag van vandaag is er daarom een slechte verhouding tussen de BOB en Leander Media.

"Het hemd is nader dan de rok!"