zondag 14 juni 2009

IMC WEEKENDSCHOOL IN KARDINGE

Ik had er nog nooit van gehoord maar het blijkt te bestaan. Een weekendschool. Vanmiddag werden er vlotten gebouwd bij het Zilvermeer, er werd gevoetbald en ook zag ik kinderen onder begeleiding nog andere spelletjes doen. Ook wapperde er een grote vlag met als opschrift IMC Weekendschool. Als je daar op googled krijg je o.a. dit:
IMC Weekendschool geeft aanvullend onderwijs op zondag aan kinderen, van 10 tot 15 jaar, uit sociaal-economisch achtergestelde wijken. De vakken op de weekendschool worden aangeboden door professionals. Zij doen dit op vrijwillige basis. De IMC Weekendschoolvakken zijn gerelateerd aan beroepsvelden uit de wereld van kunst, cultuur en wetenschap.
Doel van de school is het zelfvertrouwen en de toekomstperspectieven van de weekendschoolleerlingen te vergroten. De kinderen volgen een curriculum van drie jaar.

Recreatiepark Kardinge leent zich natuurlijk uitstekend voor het opdoen van zelfvertrouwen, hier heb je veel ruimte om sportkampen te organiseren. Zelfvertrouwen en sport gaan vaak hand in hand. Meer info over de weekendschool is welkom. Dit staat nog op de site http://www.imcweekendschool.nl/IMC Weekendschool is een school voor aanvullend onderwijs voor gemotiveerde jongeren van tien tot veertien jaar uit sociaal-economische achterstandswijken. Op de weekendschool krijgen jongeren 2,5 jaar lang elke zondag les van professionals die met plezier hun vak uitoefenen. Doel is jongeren te steunen bij het verruimen van perspectieven, het versterken van zelfvertrouwen en het ontwikkelen van hun talenten.
http://nl.wikipedia.org/wiki/IMC_Weekendschool

1 opmerking:

Liesbeth zei

Goede zaak...en je ziet aan de foto's dat ze er plezier in hebben.