zaterdag 20 juni 2009

EEN DRUKKE GEZELLIGE BEIJUMER MIDDAG

Er viel vanmiddag genoeg te beleven in Beijum. Een zomermarkt, een natuurmarkt, een open dag van de Schooltuin, een heerdfeest van het Renschelheerdcommité, een vaderdagactie.
Het hoosde vanochtend om 11 uur boven de groenste wijk van de stad en het zag er niet goed uit. Maar, het zijn moderne tijden en de buienradar bood uitkomst. En die gaf aan dat het weer in orde zou zijn voor buitenactiviteiten in de middag. En het was in orde, een blauwe lucht met wat witte wolken erin en niet te heet. Het weer kon de pret in elk geval niet bederven.


Ik heb vanmiddag filmbeelden gemaakt met een nieuwe camera, maar de bestanden zijn op de een of andere manier niet op te laden op de moviemaker. De 2e ronde door de wijk vanmiddag maakte ik met de oude camera, die bestanden zijn wél op te laden. Die zou ik nu kunnen publiceren maar ik wacht nog even, kijken of de beelden van de oude en de nieuwe camera toch samen te voegen zijn en op te laden. Het kan zijn dat de video's pas morgen of in het begin van de nieuwe week hier verschijnen, u houdt ze in elk geval nog even te goed. De foto rechts is omstreeks kwart voor 2 vanmiddag gemaakt, de zomermarkt op Plein Oost was in opbouw. Ik kan u vast verklappen dat de aanloop hier wat tegen viel. Oorzaak, waarschijnlijk teveel concurrentie in de wijk van andere activiteiten. Ik had de indruk dat in het Groene Hart, bij de Wiershoeck en de Schooltuin samen, meer publiek aanwezig was dan op oost.

4 opmerkingen:

Karin zei

Ik vondt het maar een saaie bedoeling vanmiddag op het plein.
Het was niet echt druk behalve bij het luchtkussen de kinderen aldaar vermaakten zich prima.
De kraampjes vielen ook tegen maar ja dat is ieder zijn smaak nog wel een setje Bjorn Borg ondergoed gekocht voor een prikkie.

Anoniem zei

Ik heb de diverse merkleding ook gezien en het was allemaal nepspul een g-star broek voor 25,- een Lacoste pak voor 30,- en de BB shorts voor 10,- het blauw heeft het te druk met ???
Ben benieuwd tot wanneer ze een vergunning hebben want de muziek draait nog vollop.

Alie zei

Heb helaas niks meegekregen van de wiershoeck markt en de opendag van de schooltuinen en de festiviteiten in de rensuma/scheltemaheerd, en gelukkig niks van de markt op plein oost (toen we thuis kwamen om half 9 was er nog 'muziek')
We hadden onze handen vol aan klussen. Gelukkig voor degenen die wel de markten bezochten was het goed weer.
Het gebrek aan aanloop kan ook nog aan andere evenementen elders in het land liggen: in Volkel was de open dag van de Luchtmacht, in Rotterdam het WK Kliffduiken (nooit van gehoord maar wel spectaculair volgens mij), een muziekfestival in volgens mij Almere en wellicht nog meer dingen.
Hoe dan ook, om het even dicht bij huis te houden, dus de markt op plein oost: in het algemeen stelt het niet zoveel voor. Op de foto te zien stonden de kraampjes dit keer wel dicht bij elkaar, en niet zoals alle vorige keren verspreid rondom het plein (wat dus niet werkt). Nu was ik er gisteren niet, maar hoeveel eettentjes waren er dit keer vertegenwoordigd? De echte leuke marktkraampjes komen gewoon deze kant niet op. Wat wil je, die marktkooplui kiezen natuurlijk voor de grote markten, waar ze ook wat kunnen verdienen: zuidlaardermarkt, slochterjaarmarkt ed.
Volgende keer een rommelmarkt? Net na de zomervakantie ofzo, lijkt mij een goede tijd.
Maarja, hoe organiseer je zoiets? Pakt stiel dit op of een andere organisatie?? Geen idee hoe dit allemaal werkt. Maar een goed idee is dat wel. Er is maar 1 keer per jaar een rommelmarkt over het algemeen en dat is op koninginnedag. Als je ziet hoe druk het daar altijd is, kan twee keer per jaar ook wel uit. En dan deze keer op het plein. Even een paar mensen die ieder een plek toewijst zodat het mooie rijen worden en klaar. Gaan met die banaan. Waar kan ik dit idee droppen??

karin zei

Die rommelmarkt op het plein komt er wel als mijn rommel verkocht is hahahaha, maar goed plan in september een rommelmarkt op plein oost :-)