dinsdag 23 juni 2009

BIKEPARK GRONINGEN

In het najaar van 2005 is gestart met de aanleg van het eerste onderdeel van het bikepark, de fourcrossbaan. De baan kreeg een lengte van 300 meter en een hoogteverschil van ruim 30 meter. In het voorjaar van 2006 is de baan raceklaar gemaakt en kon op 7 mei officieel geopend worden. Dit gebeurde in de vorm van de eerste wedstrijd van de Strongest Of All cup.
http://www.bikepark.nl/

Je moet het maar durven om met doodsverachting de Kardingeheuvel af te scheuren met een mountainbike. Ik waag me er niet aan, het pedalpark in Beijum is voor mij al te hoog gegrepen. Maar je hebt ze erbij die hun hand er niet voor omdraaien.

Op zondagmiddag trof ik deze racers op de heuvel. Geen voetballers die even samen een balletje gaan trappen, nee even gezellig en ruig van boven naar beneden scheuren op de fiets.

Twee weken geleden maakte ik video-opnames van boven op de heuvel. Prachtig uitzicht op het Kardingepark en op Beijum.
Een idyllisch filmpje is het geworden, met begeleidend muziek van Fats Domino, Blueberry Hill. Binnenkort te zien in dit wijktheater.Er zullen mensen zijn die het racen vanaf de Kardingeheuvel ook idylisch vinden. Maar er zijn zo van die dagen dat je het gevoel krijgt dat je ouder word. Of zou het een kwestie van verstand zijn? Ik heb nog nooit een 50 plusser de heuvel af zien scheuren. Wedstrijdvideo van de Kardingeheuvel zien? Activeer onderstaande link.
http://www.youtube.com/watch?v=PnPZrSBT9pI

Geen opmerkingen: