donderdag 4 juni 2009

MAGERE OPKOMST VERKIEZINGEN IN BEIJUM

Niet alleen in Beijum leeft "Europa" amper, het is, als je de laatste berichten erover moet geloven, een landelijke trend. Een lezeres mailde vandaag: "Ik heb om 11 uur bij Innersdijk gestemd en de opkomst was tot dan toe met 75 stemmers erg laag. Normaal gesproken zitten ze op dat tijdstip al op rond de 300 stemmers."

Om kwart voor 1 ging ik zelf heen om mijn "democratische recht" te vervullen. Hier ziet u de dame en heren van het stemlokaal Innersdijk achter de tafel zitten, ze zaten er monter bij en ze waren gelukkig nog niet in slaap gevallen. Hoe de teller op dat moment stond? Zegge en schrijve 128 mensen hadden hier tot kwart voor 1 de moeite genomen om hun stem uit te brengen.

Het stemmen gebeurde niet elektronisch, er moest nog een ouderwetse stemformulier worden ingevuld, uiteraard met een rode potlood of pen.

Ik heb in elk geval niet op een partij gestemd die bang is voor het grotere Europa. Zoals Beijum bij de stad Groningen hoort, zo hoort Nederland bij Europa. Het zal niet toevallig zijn dat de 2 extreme partijen, links en rechts van het politieke spectrum, tegen Europa zijn. In wezen zijn ze beiden voor het Eigen Volk Eerst-principe. Wat een geld moet dat trouwens gekost hebben om al die bushokjes met het eigen schreeuwende gelijk te behangen. Was er voor dat geld niet iets socialistischer te bedenken geweest? Nederland wil minder Brussel, staat heel wijsneuzerig op de poster. Apart dat dit zomaar voor alle Nederlanders wordt bepaald. Mag het volk misschien zelf de eigen mening vertolken in het stemhokje? Of het nou over de tram gaat of over Europa, er zijn lieden die graag willen voorschrijven wat iedereen moet denken.

3 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Lijkt de BOB op de SP?

Anoniem zei

Dan is Kees uiteraard Boer Koekkoek.

Kees Huizenga zei

Hallo, met welke veldheer in Beijum heb ik het genoegen? Kunt u zich voorstellen?

U noemt “Boer Koekkoek”. Het is boer Koekoek. Vroeger heb ik erg gelachen om zijn platte Drentse humor. Over de BOB kan ik alleen maar huilen!

De jongeren kennen boer Koekoek waarschijnlijk niet. Vandaar onderstaande links.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Hendrik_Koekoek

http://www.seniorplaza.nl/Koekoek.htm