maandag 1 juni 2009

BUS OF TRAM? BEIJUM DENKT VERDEELD

Deze bus werd met dit bloedmooie weer weggesleept bij de halte Stoepemaheerd omdat hij (koel)vloeistof lekte. Alle passagiers stapten moeiteloos over in een reservebus en de tocht werd vervolgd.

Over de bus gesproken, er druppelen nog dagelijks voor- of tegenstemmen binnen op de poll hier links. De uitslag interesseert me eerlijk gezegd niet zo, wel dat er levendigheid heerst omtrent dit onderwerp, een beetje dualiteit tussen voor- en tegenstanders is nooit verkeerd. Het blijft apart dat een groepje mensen in de wijk pretendeert de wijkbelangen van iedereen hier te behartigen maar de voorstanders van de tram in de kou laat staan.(Het groepje van 10 mensen durft zelfs in het zogenaamde belang van alle oostelijke buitenwijken de eigen mening te ventileren in zake de tramkwestie; natuurlijk praten ze niet namens de hele wijk, zie linksboven!) Het maakt mij zoals gezegd niet veel uit of de tram wel of niet komt, als de democratie maar leeft en mensen hun stem mogen laten horen. Een klein groepje mensen in de wijk mag wel vinden dat de komst van de tram er voor zorgt dat het openbaar vervoer van en naar Beijum er flink op achteruit gaat, maar feit is dat ze niet namens Beijum praten als ze verkondigen dat "we tegen de plannen zijn en blijven." Het draaien neemt trouwens hilarische vormen aan, ze balen nu niet meer van(de komst van) de tram, maar ze zijn er nu wel nog meer op tegen. Geen wonder dat de club zo weinig aanhang heeft in de wijk.Niet iedereen in Beijum baalt van 3 keer overstappen, en uitstappen bij het UMCG kan ook zijn voordeel hebben. Paternalistisch gedrag van een select groepje mensen is iets waar we niet op zitten te wachten in Beijum.De Beijumer discussie blijkt ook op andere sites te leven: http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?p=35822224

9 opmerkingen:

Stijn G. zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Kees Huizenga zei

1. Hulde aan Beijumnieuws

Er hebben meer dan 250 personen gereageerd op de trampoll. Deze wijkwebsite loopt zichtbaar als "een tierelier"! De trampoll is zeer geslaagd te noemen.

Een steekproef van 250 personen is volgens het bureau Onderzoek & Statistiek van de Dienst Informatie en Administratie (DIA) in de grote wijken Lewenborg en Beijum "representatief". Het aantal van 250 personen wordt gebruikt voor de wijkleefbaarheidsmonitoren van het bureau Onderzoek & Statistiek.

2. Wat is de reden van het vertrek van de penningmeester van de BOB?

Een pikante vraag: weet iemand wat de reden is van het plotselinge vertrek van de penningmeester van de BOB? Begin april jl. moest zij vertrekken. Ze is weg. In de Beijumkrant van eind april stond niets over deze heikele zaak. De Beijumkrant van eind mei heb ik nog niet ontvangen. Heeft de BOB iets te verbergen? Waarom worden de Beijumers niet serieus genomen?

Waarom heeft Beijum een wijkkrant zonder onafhankelijke redactie? Waarom moet het DB van de BOB de Beijumkrant domineren, waardoor voor de BOB lastige informatie bewust wordt achtergehouden? Waarom grijpt de gemeente, de SDC Noorddijk, niet in?

Anoniem zei

De informatie van het bureau klopt. Alleen is een poll geen steekproef. Lees de critaria daarvoor maar eens na op Wikipedia of zo. We weten niet eens of alle respondanten Beijumers zijn. Met geen mogelijkheid is de uitslag van deze poll dus representatief voor Beijum te noemen.

Anoniem zei

Representaatief of niet, Johan Fehrmann heeft een belangrijk punt gemaakt, een bewonersorganisatie met 150 leden kan niet zomaar voor een wijk van 14.000 inwoners roepen wat goed of slecht is voor zo'n wijk. In feite mogen ze blij zijn met deze poll maarze zullen er wel stekelig en afwerend van worden. Die penningmeester is afgetreden met heibel. De BOB en heibel horen bij elkaar. Een penningmeester moet met de handjes van gemaanschapsgeld afblijven,en dat is hier niet gebeurd. Ik ben het niet altijd met Kees Huizenga eens maar zijn vragen zijn terecht. De Bob speelt geen open kaart met de wijk. Groeten van iemand die dicht genoeg bij het vuur zit om bovenstaande allemaal te weten.

Anoniem zei

27% is dus voor, 3% weet het niet en de rest tegen. Want de regiotram komt niet naar Beijum en we zullen moeten overstappen van de regiotram op de bus.

Voorlopig worden we geregeerd door de politiek die amper 51% van de Nederlanders achter zich heeft staan. Dat de wijkveriniging daarom aangeeft dat ze geen tram willen is terecht.

karin zei

En niet te vergeten dat er een oproep is gedaan om vooral tegen te stemmen, zelfde als ik nu alle hyves vrienden ga vragen om voor de tram te stemmen.

Kees Huizenga zei

Vanaf 2020 is alles mogelijk. De projectsecretaris van de Regiotram, de heer mr. Hans Broekhuizen, heeft mij dit op 6 april jl. gezegd. Een nieuw college van B&W kan dan keuzes maken.

Zie verder het "Raamwerk Regiorail", pp. 36-37, figuren 16 en 17 en "Sporen naar de toekomst", p. 39, figuur 15.

Anoniem zei

Ben beniuwd of al die hyveslui ook in Beijum wonen. En is dit dezelfde Karin die in april nog schreef dat ze alleen voor de tram was als het eurokaartje bleef en in één ruk kon doorreizen naar de stad?

Anoniem zei

De tram naar Kardinge zal er komen, en zal dan op termijn worden doorgetrokken naar Meerstad maar hij zal niet door Beijum gaan rijden:"dat lijkt me niet goed voor de infrastructuur van Beijum." Aldus karin Dekker waarna zij in het interview aangeeft dat men waarschijnlijk ook moet overstappen.
http://beijumnieuws.blogspot.com/2009/05/karin-dekker-beijum-moet-goed.html