zaterdag 27 juni 2009

VOOR 120 EURO BIERBLIKJES GESTOLEN

Een medewerker van dranken- en bierhandel Gall&Gall, achterin Winkelcentrum Beijum, was aan het einde van de ochtend bezig om glasscherven op te vegen. Wat is er gebeurd? "Vanacht heeft iemand met een stoeptegel het raam ingegooid." En, wordt er ook wat vermist? " Ja, de dief of misschien waren het meer dieven, heeft voor ongeveer 120 euro bierblikken uit de winkel gestolen." De medewerker bleef er vriendelijk om lachen, hij had geen zin om er chagrijnig onder te worden. Het moet iemand zijn geweest met hoge biernood want een paar flessen goeie whiskey schuift toch aanzienlijk meer dan een paar blikjes bier? " Het raam laten vervangen is duurder dan het gestolen bier bij elkaar." En hij veegde de laatste scherven in de kartonnen doos.

1 opmerking:

Kees Huizenga zei

Het raam van Gall & Gall is niet met een stoeptegel vernield, maar met het stalen deksel van een waterafvoergoot. Het betreft niet een stalen deksel van de Stoepemaheerd. Deze tegel heeft een nummer. De locatie van deze tegel kan getraceerd worden door Stadsbeheer, omdat de tegel bij Gall & Gall is blijven liggen (een fout van de dieven).

De inbraak is daar gepleegd, waar het glas van binnenuit niet wordt beschermd door een metalen voorfront ("gelegenheid maakt de dief"). Gall & Gall overweegt nu staaldraadglas met een volledige metalen bescherming achter dit glas. Dat is heel duur.

Ik pleit voor civiele heerdwachten met mobiele telefoons bij kwetsbare gebieden of locaties in Beijum. In goede samenwerking met de regiopolitie. Zeker tijdens het weekeinde. Bij Het Trefpunt, bij de Boerderijum Beijum, bij de buurtcentra, op Plein Oost, het Winkelcentrum van Beijum-West, het Gezondheidscentrum Beijum, scholen, etc.

"Zachte heelmeesters maken stinkende wonden!"