woensdag 10 juni 2009

DRUK BEZOCHTE HEEL DE BUURTAVOND BOERDERIJUM

Het was zo druk dat niet iedereen binnen kon zitten. De Boerderijum was na de opening in april nog niet weer zo druk bezocht geweest als dinsdagavond. Er was een bijeenkomst georganiseerd van Heel de Wijk Beijum.

Het wijkteam stelde zich voor en er werd o.a. uitgelegd wat er allemaal met het besteedbare geld van het Lokaal Akkoord was gebeurd. Sprekers waren o.a. Leo van Gent, Ruud van Erp, Irma Zijlstra (blond haar op de foto links), Theo Smit en Arie Lameris kwam opdraven om het succesverhaal van de Boerderij nog eens te vertellen. De avond werd geopend door Jan Seton van het CDA en na de pauze waren er workshops integratie en opvoeding. De video geeft tijdelijk problemen om op Blogger op te kunnen worden geladen, die verschijnt woensdag in de loop van de dag op Beijumnieuws. 

Er waren kleurrijke hapjes en ook waren er Afghaanse, Afrikaanse en Antilliaanse sprekers. De stemming was overwegend positief, al waren er buiten ook wat kritische geluiden te horen. Ook daar verschijnt in de loop van de dag nog een video over.

2 opmerkingen:

Karin zei

Intregratie ???

Er was een grote groep Afghanen in Groningen zei volgende hier een computercursus via hun universiteit.
Ontzettend aardige mensen heb lang met ze gepraat.
Maar vertel mij nu eens wat deze mensen mij moeten leren over intregratie in Beijum !!!
Nee laat er maar iemand wat vertellen over de antiliaanse/surinaamse bewoners in beijum, laat die vooroordelen wegnemen zei wonen in grote getalen hier en vele mensen zijn bang voor hen omdat ze op straat hangen en hard praten.
Waarom hangen ze altijd op straat? waarom schreeuwen ze?
Denk als meer mensen over hun achtergrond leren het ook een stuk verdraagzamer wordt.

Kees Huizenga zei

Hierbij een sfeertekening van Jan Seton, voorzitter van "Heel de Buurt/Heel de Wijk":

http://www.janseton.nl/?p=150