dinsdag 2 juni 2009

KIJK OP DE WIJK (Deel 15)

Hij viel me op bij OOG-TV omdat hij zo enorm genoot van waar hij mee bezig was. In bepaalde videoclips zie je hem gelukzalig swingen, alsof hij in extase was.
Collin Mooijman heeft het naar zijn zin bij zijn werkgever OOG, dat lijdt geen twijfel.
Waar hij het ook naar zijn zin had, of nog heeft? Beijum.
Hij woont al een paar jaar aan de Godekenheerd maar hij staat op het punt van verhuizen. Niet omdat hij van Beijum baalt, nee hij wil graag dichter bij zijn werk gaan wonen. Anderhalf jaar geleden was hij even stadsnieuws, als stagiair van OOG had hij destijds Karin Dekker een lastige vraag gesteld. Die brak vervolgens het interview af.http://www.dvhn.nl/nieuws/noorden/stad/article2398378.ece
De video begint met een opname van het gekwaak van kikkers in de Beijumer sloten, elke avond en nacht word je in Beijum getrakteerd op een kikkerconcert, tenminste als je in de buurt van een sloot woont. Collin Mooijman zal dit soort geluiden de komende jaren gaan missen, hij verhuist naar de stad. De negatieve verhalen over de wijk verbazen hem, hij heeft het hier erg naar zijn zin gehad. Collin sluit niet uit dat hij ooit weer terugkeert. De video is opgenomen tijdens de opening van de Boerderij(um).
(By the way, kijk ook eens vaker naar stadjerstv op de zondagavond. Mooie video's van stadjers zijn hier te zien. Beijum is de wijk van waaruit zo'n beetje de meeste video's zijn opgestuurd. Maar het mag wel wat meer bekendheid. De tramvideo over Beijum staat bijvoorbeeld ook op www.stadjerstv.nl. Ongeveer 90 keer bekeken. Maar de video staat ook "gewoon" op You Tube, hier zijn meer dan 300 bezoekers geweest om te kijken (om over de kijkcijfers op Beijumnieuws nog maar te zwijgen..)

Geen opmerkingen: