zaterdag 27 juni 2009

VROUW EN PAARD

Eergisteren blokkeerden drie dames met elk een paard onder hun kont de loop- en fietsbrug over de Zuidwending, nabij de Munsterheerd. Nou ja, blokkeren, even had ik de indruk alsof er een poort werd gemaakt waar ik doorheen kon rijden. De twee paarden stonden met hun hoofden wel errug dicht bijelkaar.( volgens mij in dit geval geen koppen omdat er in geval van paarden ook over benen wordt gepraat; all animals are equal, but there are some animals..). Ik durfde niet door de erepoort heen te rijden, de edele beesten stonden te dicht met hun hoofden bijelkaar. In galop ging het verder langs het kanaal van Beijum, zie de rechter foto. Even deden ze een wedstrijdje, het onderste paard met ruiter ging in galop, de andere twee boven spurtten er achteraan.

Er gaan de vreemdste fantasie├źn rond over de combinatie vrouw en paard. Het zou sexuele gevoelens opwekken, het zou iets met macht te maken hebben en er zijn nog een paar "diepteverklaringen."
Een deel van de intensiteit van band tussen vrouwen en paarden is macht. Het zitten boven op 1100 ponden van sterke, bevallige spier maakt u absoluut gevoel krachtig op een bepaalde manier dat niets anders -en ondanks alle sociale veranderingen die zijn voorgekomen, weinig vrouwen van het zelfde niveau van economische/politieke macht geniet dat de mensen. Als een vrouw goed zelfrespect heeft, zal een vennootschap met een paard zal haar gevoel van aangename empowerment en de autonomie steunen en verhogen. Een vrouw met laag zelfrespect zal waarschijnlijk haar paard als in plaats daarvan het uitdrukken van haar woede en frustratie gebruiken. http://www.etoxtr.com/nl/pets/?p=5638 Erg krom Nederlands maar geknipt en geplakt van deze site.
Het zal allemaal wel. Kan het ook zijn dat het gewoon prettig is om als vrouw zijnde met je paard door Beijum te galopperen? Je kunt hier per slot van rekening net zo gemakkelijk fietsen als paardrijden.

Geen opmerkingen: