zondag 7 juni 2009

TRIATHLON IN KARDINGEPARK

Het Recreatiepark Kardinge ontpopt zich steeds meer als een multifunctioneel gebied. Binnenkort weer een New Attraction-festival(binnenkort hier meer daarover), je kunt er met een hete luchtballon de lucht in, wandelen, de berg beklimmen, fietsen, noem maar op.Sport blijft echter de onbetwiste hoofdbezigheid. Het park heet eigenlijk ook geen Recreatiepark Kardinge, dat is maar een halve benaming. Het is Sport- en Recreatiepark Kardinge. Vandaag lag het accent overduidelijk op Sportpark. Zo'n 300 deelnemers werkten zich vanmiddag in het zweet rondom het Zilvermeer in het kader van de 10e editie van de Speedman triathlonwedstrijden. Zondag rustdag? Niet voor deze sportievelingen.


De Achmea Health Center - Speedman is al weer de tiende editie van de Speedman die bij sportcentrum Kardinge plaats zal vinden. Traditiegetrouw is de registratie voor de wedstrijd in het klimcentrum Bjoeks.Naast de topwedstijd en de gewone+masters wedstrijd over de Olympische afstand is er ook een recreatieve achtste triathlon. Voor trio's is er een estafette over de Olympische afstand en over de sprintafstand. http://www.speedman.nl/


Triathlon is méér dan de ultieme individuele uitdaging van de extreme duursporters. Om duidelijk te maken dat deelname aan een triathlon echt voor iedereen mogelijk is, is de Nederlandse TriathlonBond (NTB) in 2006 van start gegaan met het project ‘Trio Triathlon’. Hiermee wil de NTB de komende jaren nog nadrukkelijker naar buiten brengen dat de sport ook heel goed in teamverband beoefend kan worden. Met voor elke discipline één atleet die in estafetteverband de afstand gezamenlijk volbrengen.
De uitslagen van vandaag kunt u binnenkort lezen op bovenstaande sites.

1 opmerking:

Karin zei

Jammer dat ik dit nu pas lees had wel even een kijkje willen nemen dat breekt de (zon)dag even.