woensdag 17 juni 2009

JACQUES WALLAGE: ORCHIDEELID IS ROLMODEL

Saïda Behlarache is vanaf het begin van vrouwengroep Orchidee deelneemster van de groep. De bedoeling was dat in de komende Regiokrant een artikel zou komen te staan over wat haar afgelopen maandagochtend op het stadhuis is overkomen. Echter, de Regiokrant gaat op zomerreces en de eerstvolgende krant na de vakantie komt pas 30 augustus uit. Vandaar nu al vast een geleend verslag, een verslag die u kunt aantreffen op de Seniorenkrantgroningen. Tekst en rechterfoto komen van deze site. 

“Je bent een voorbeeld voor vrouwen in de stad die meedoen en iets betekenen voor een ander. Een voorbeeld, een rolmodel. We zijn trots op jou en alle vrouwen die hun best doen en een positieve bijdrage leveren aan Groningen.”Jacques Wallage overhandigt met deze woorden op 15 juni in het stadhuis een grote bos bloemen aan Saïda Behlarache, een Groningse van Marokkaanse afkomst. En met haar feliciteert hij de vrouwen van de interculturele vrouwenorganisaties Orchidee in Beijum en Vlinder in Selwerd. Burgemeester Wallage spreekt Saida Behlarache (2e van links) toe.
Saïda is volslagen verrast en reageert ontroerd. Ze heeft deze eervolle huldiging in de volle oude raadzaal niet verwacht. Er was haar van tevoren niks verteld. Met haar bescheiden aard zou ze zoiets ook nooit vermoed hebben. Ze is sinds vijf jaar actief als vrijwilligster, vooral voor andere migrantenvrouwen, onder wie veel 50-plussers. Ze is ervaringsdeskundige. Ondanks alle moeilijke omstandigheden waarin zij zelf verkeerde is zij sterk gebleven en bemoedigt zij andere vrouwen. “Je moet durven”, is haar motto. Durven om het huis uit te gaan en contacten te maken. Zij gaat met vrouwen mee als die liever niet alleen naar een dokter of een instantie durven. Altijd met en voor anderen bezig: “Ik heb veel van Nederland gekregen en ik wil wat terugdoen.”

Geen opmerkingen: