maandag 15 juni 2009

DIERENSPECIAALZAAK EN FAMILIE HOOGENBERG

Regelmatig wip ik even binnen bij dierenspeciaalzaak Hoogenberg. Even wat voor het konijn(Vlaamse Reus) of voor de goudvissen halen. Of voor zomaar een praatje over Beijum en over de dingen die hier gebeuren. Hij, de baas AndrĂ©, heeft nooit veel tijd, de winkel loopt goed en de klant is natuurlijk koning. 

Al vanaf de jaren tachtig runnen ze als familiebedrijf een dierenspeciaalzaak. Eerst op winkelcentrum Oost en vanaf de nieuwbouw op West. Ik heb nog nooit een lid van de familie chagrijnig gezien. Integendeel, ze hebben eerder de lach aan hun kont hangen. 

Dochterlief was een tijdje weg uit de winkel maar nu blijkt: als vader er mee stopt neemt ze de zaak over. Vijf meter van hun zaak af, in Albert Heijn, staat een koffieautomaat en stoelen. Het is niet te doen, maar het lijkt me geweldig om een koffiehoekje in dierenspeciaalzaak Hoogenberg te hebben. Er valt altijd wat te beleven, het werk gaat natuurlijk voor maar gezelligheid is er troef. Kijkt u even mee naar een goedgemutste familie?

Geen opmerkingen: