vrijdag 5 juni 2009

RONDOM DE BOERDERIJUM

De archeologiestudenten die vorige week bezig waren met opgravingen in het weilandje, tegenover de Boerderij(um), zaten gisterochtend in de grond voor het voorhuis te wroeten, te draaien en te onderzoeken. Bekijk voor meer informatie hierover de video die hier de 28e mei werd geplaatst. Ook op de site van de Groninger Archieven(http://www.groningerarchieven.nl/) is iets te vinden over de historie van Beijum.

Het idee dat in het Groene Hart van Beijum vroeger een kapel heeft gestaan doet de harten van de archeologen sneller kloppen. Het zal niet voor niets zijn dat de grond waarop de Boerderijum is gebouwd een beschermde status heeft.
Ondertussen zijn de eerste nachtverblijven voor de dieren bijna klaar. De foto rechtsboven geeft een indruk van hoe het er nu voorstaat en hoe het er uit komt te zien. Je kunt de boel moeilijk opjagen maar ik word er lichtelijk ongeduldig van: kom op jongens, plaatsen die hokken, de dieren er in,de speeltoestellen rap installeren etc. Het voorjaar schiet al op, dus we willen genieten van een ├ęchte kinderboerderij. Dan begint de theeschenkerij ook te draaien. Geduld blijkt een schone zaak te zijn. Wat ook een schone zaak is als mensen hier met de poten van de spullen afblijven. De brievenbus hangt er nog steeds droevig gemolesteerd bij, het is een vervelend visitekaartje van de Boerderijum. (Pardon, niet van de Boerderijum maar van de daders. Maar het lijkt van geen meter). 

Een medewerkster van Stichting de Zijlen vertelde me gisteren dat ze het uitnodigingsbord (theeschenkerij open, openingstijden er op) niet meer aan de kant van de weg zet:"Ik heb een paar keer meegemaakt dat het bord verdwenen was of in de sloot lag, echt heel vervelend." Het moet wat lastig zijn voor de mafkezen onder ons, maar toch een vriendelijke en dringende vraag aan het vernielend tuig: kunnen jullie ergens anders rotzooi gaan trappen en niet meer bij ons pronkjuweel de Boerderijum? Beter nog, doe het nergens.

1 opmerking:

Kees Huizenga zei

Hierbij een artikel over de opening van de Boerderijum Beijum van PvdA-raadslid Karin Hazewinkel.

Zie: http://www.pvdagroningen.nl/artikel/2856.htm

Gepost op 28 mei 2009 (nogal laat!).
De opening was op 24 april 2009.