dinsdag 16 juni 2009

ARJAN DE ROOIJ OVER DE TRAM

Het komt zo uit, is net de kijk op de wijk van Arjan de Rooij hier geplaatst, blijkt hij ook op de site van rtvnoord te staan. Ook daar leeft de tramdiscussie.

GRONINGEN - Het is over en uit met de regionale samenwerking als de provincie 'nee' zegt tegen de regiotram. Dat zegt de PvdA in de stad.Binnen Provinciale Staten is de keuze voor de regiotram nog lang geen gelopen race. Een meerderheid eiste onlangs een onderzoek naar alternatieven voor de tram. En dat valt niet goed bij de PvdA.Fractievoorzitter Arjen de Rooij van de PvdA:"We zijn zeer verbaasd over de koerswijziging van Provinciale Staten. Natuurlijk mogen er alternatieven onderzocht worden, maar er moet ook gekeken worden naar onderzoeken die al uitgevoerd zijn. Daarnaast krijgen we wel het idee dat het project een beetje als 'stadsproject' wordt afgedaan. Maar de stad is onderdeel van de regio. Alleen een stadstram is wel goedkoper, maar dat zou eeuwig zonde zijn."
Fractievoorzitter Arjen de Rooij van de PvdA...
Foto en tekst van: http://www.rtvnoord.nl/nieuws/nieuwssl.asp?actie=totaalbericht&pid=82536 Hier staat ook een radioverslag.

1 opmerking:

Kees Huizenga zei

1. Weblog Betty de Boer over onder meer de regiotram

Zie het VVD-raadslid Betty de Boer op haar weblog d.d. 13 juni 2009:
http://www.bettydeboer.eu/?p=254

Citaat: “Mijn collega fractievoorzitter Arjan De Rooij van de PvdA schrijft namelijk in de Beijumkrant in een opiniestuk over de tram, waar hij fervent voorstander van is:
'Het is wel zo dat als de provincie besluit om de voorkeur te geven aan de busvariant het wat de PvdA betreft over en uit is met de regionale samenwerking.'
Oef, dit zijn snoeiharde woorden. De staten hebben namelijk aangegeven naast het tramsysteem, de busvariant bij de bespreking over de invoering van de tram te willen betrekken. De staten willen dus een keus kunnen maken tussen de tram en de bus.

Is hier dan niet over gesproken tussen de PvdA staten- en gemeenteraadsfractie? Ik denk dat ik heel snel een telefoontje van de fractievoorzitter van de VVD statenfractie zou hebben, als ik zulke dreigementen zou uiten…

De Rooij legt hiermee eenzijdig en als enige partij een bom onder de regionale samenwerking. Dit is m.i. niet erg verstandig als je de feiten nog moet afwachten. Als VVD vinden we in ieder geval de regionale samenwerking van groot belang, en we zitten dan ook niet te wachten op eenzijdige beëindiging van deze samenwerking door de grootste partij. De vraag is of De Rooij het zover laat komen natuurlijk.” Einde citaat.

2. Beijumkrant: interview met Arjan de Rooij

Zie verder de Beijumkrant/BOB-krant van mei 2009, door mij ontvangen op 2 juni jl. Arjan de Rooij zegt op pagina 4 van de BOB-krant: “Als laatste wil ik graag genoteerd zien dat ik als toekomstgericht politicus ervan overtuigd ben dat de tram op termijn zeker zal worden doorgetrokken naar Beijum.” Einde citaat.
De kans is erg groot dat Arjan de Rooij volgend jaar (of eerder!) wethouder wordt van Onderwijs, Jeugd, Sport, Recreatie en Welzijn (als opvolger van wethouder José van Schie).

Pikant detail van het “interview” met drs. Arjan de Rooij: hoofdredacteur/BOB-secretaris Anna Riemersma heeft twee inleidende kolommen nodig om haar eigen politieke mening te ventileren, voordat Arjan de Rooij aan het woord komt. Dit is ronduit afstotend en walgelijk. Dat heet “participatieve journalistiek”. Lastig die egotripperij van een hoofdredacteur, die de Beijumkrant/BOB-krant wederom gebruikt als een politiek speeltje.