maandag 8 juni 2009

ZATERDAG 20 JUNI ZOMERMARKT PLEIN OOST

Ik zit hier regelmatig te mopperen op het feit dat het maar slecht gesteld is met de ontwikkelingen op Plein Oost. Die mening geldt nog steeds, maar er zijn wel mensen bezig om hier wat meer leven in de brouwerij te bewerkstelligen. Na de succesvolle lentemarkt van maart komt er nu een zomermarkt aan. Dat beloofd weer een gezellige middag te worden op de 20e juni. Klik de flyer groter voor de tekst. Voor wie het niet zo goed kan lezen:
Dit is een initiatief van de Pleingroep: Ondernemersclub Oost, bewoners, corporaties, Innersdijk, Stiel, Bibliotheek en Gemeente. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Innersdijk, Elisa ten Hof, 06-2901 84 37 of e.tenhof@zorggroepgroningen.nl
Naast vele kraampjes, activiteiten, een komische act, springkussens, een zomers optreden van de band Dutch Oven wordt er midden op het plein een terras geplaatst waar u van, hopelijk, heel mooi weer en een hapje en drankje kunt genieten! Heeft u ideeën voor leuke activiteiten op het plein? Kortom, voelt u zich betrokken en wilt u bijdragen aan de verdere ontwikkeling van het plein? Neem dan contact op met het opbouwwerk van Stiel, tel. 050-549 03 03.
Hulde voor de inspanningen, maar één vraag blijft overeind staan: hoe is dit plein door het hele jaar heen structureler levendiger en gezelliger te maken? Een wekelijkse markt? Of wordt het toch nooit wat? Denk mee en neem eventueel contact op met Stiel, zie boven.

4 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Ik mis bij de initiatiefnemers de MJD en de BOB. Wellicht ook de Stichting Buurthuizen in Beijum.

Enkele ideeën zijn:

1. plaats een lichtende fontein op Plein Oost;
2. plaats grote bloembakken;
3. gezellige straatverlichting;
4. organiseer jaarmarkten met oldtimers, oude bromfietsen, vlooienmarkten, bloemenmarkten, oude ambachten, beachparties, wijktoneel, kinderdisco's, etc.
5. organiseer in samenwerking met de Sporthal Beijum volleybalwedstrijden, basketbalwedstrijden, kindervoetbal, tenniswedstrijden, etc.;
6. organiseer educatieve middagen met de Openbare Bibliotheek. Bv. voorleeswedstrijden, voorlezen van eigen gedichten (zoals in de Wiershoeck), kennis over de natuur verzamelen in samenwerking met de scholen en de Boerderijum Beijum;
7. laten de padvinders van Beijum (Scouting Beijum) mooie zaken ontwerpen;
8. kooroptredens, zangoptredens (Idols), dansoptredens. Haal Harmonie 67 naar Beijum, het Noord Nederlands Orkest (NNO) en het koperorkest uit Zuidwolde;
9. kinderzwembaden op Plein Oost;
10. lesgeven in schilderen (ook voor kinderen), in goede samenwerking met Pand 49 en de Wiershoeck.
11. organiseer wijkBBQ's;
12. organiseer kookwedstrijden met deelnemers uit vele landen en culturen (Kleurrijk Koken in Meervoud);
13. organiseer voorlichtingbijeenkomsten om energie in uw woning te besparen, samen met de Groninger woningbouwcorporaties;
14. betrek de bewoners en medewerkers van Innersdijk bij de pleinactiviteiten. Er is een koor van Innersdijk. De keuken van Innersdijk betrekken bij de hapjes en drankjes, etc.

Kortom: denk inclusief! Vanuit de rijkdom, ervaring, betrokkenheid en kunde van Beijum. Laten we vertrouwen in elkaar hebben!!!

Jorien van Dijk zei

Typisch dat Kees Huizenga de BOB mist. Die kun je er toch beter niet bij hebben?
Subsidies en springkussens zullen het plein niet levendiger maken. Voor een paar uur misschien. Eettentjes, een bibliotheek, een kunstpand en een Aldi. Dan vraag je toch om saaiheid?

Karin zei

Leuke ideen maar idd het werkt maar even :-(
Oow wat was het gezellig met de ijsbaan deze winter 3 dgn en toen was het weer een brok ellende.
Een fontein ja leuk wel een die dan onder de grond zit en water door een rooster sproeit anders wordt het weer gemold.
Het is een en al ellende en zolang men hier in de huizen rondom het wc oost nog mensen stopt die de sfeer hier ook nog naar beneden halen zal het er ook niet beter op worden.
In een paar maanden zijn er 3 mensen verhuisd en gaan er ook nog eens 3 weg waarom omdat het zoooo leuk wonen is hier.
Overlast van scooters, cafebezoekers, buren etc.
Vanavond maar eens naar de wijkbijeenkomst.

Kees Huizenga zei

Gistermiddag belde Joyce van der Waal van STIEL mij op. Bovenstaand lijstje wordt doorgegeven aan de Pleingroep.

Wellicht is het mogelijk dat er op het voetpadgedeelte van Plein Oost bloemenbakken geplaatst worden die kunnen verhinderen dat er hard met (maaltijd)bezorgbrommers gereden wordt. De politie treedt mijns inziens te weinig op. De bezorgbrommers gaan vanaf ± 16:30 uur t/m 21:30 uur rijden. Dan zijn er geen stadswachten en (wijk)politieagenten meer. Het is dweilen met de kraan open!

Op het verhoogde plein kunnen grote, ronde bloemenbakken, met een breedte van twee meter, geplaatst worden. Om het plein op te fleuren. Nader overleg met de dienst Stadsbeheer lijkt me wenselijk toe.