zondag 14 juni 2009

IS HET WEL PRETTIG WONEN OP PLEIN OOST?

Even dacht ik dat ik in een kwalificatiewedstrijd voor de Olympische Spelen terecht was gekomen. Vrijdagavond omstreeks half acht zat ik op een bankje op Plein Oost. Ineens liepen 2 opgeschoten figuren in leren jasjes met werkelijk een noodgang langs me heen voor Innersdijk langs richting de Bentismaheerd. Ik meen het, zo snel als deze figuren renden, zo snel is/zijn nog nooit iemand over het Plein gerend. Het moet echt een Beijumer record zijn om Plein Oost in 11 seconden over te steken. Wat een noodgang! Het gebeurde allemaal te snel om mijn camera te pakken en je kunt met recht zeggen: het was niet te filmen. Ik kon wel zien waar vandaan ze hun sprint trokken, vanaf deze politiewagen die net was aan komen rijden. De heren waren ergens bij betrapt, waarschijnlijk bij een auto. De agenten lachten vriendelijk op mijn vraag of de atleten wellicht een slecht geweten hadden en daarom weg waren gespurt.
By the way, ik ben de afgelopen avonden een paar keer op Plein Oost wezen kijken. Ik moet eerlijk zeggen: ik heb met de goedwillende bewoners van dit Plein te doen. Wat een herrie en wat een gescheur met die scooters! Bedroevend dat er goedwillende mensen zijn die zich niet meer veilig voelen op dit veelbesproken plein in Beijum Oost en er daarom voor kiezen om te gaan verhuizen. Wat is de Sociale Wijkvernieuwing hier waard als je de veiligheid en woongenot van de aanwezige bewoners niet kunt garanderen? Lees de reactie bijvoorbeeld onder het artikel over de groentenboer die niet komt(paar dagen geleden). Zijn er ook positieve reacties?

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Ben blij dat hier eens aandacht aan wordt besteed. Ik woon al jaren vlak bij het plein en zie de boel hier afzakken. Er zijn geen schietpartijen meer maar er is wel "stille" overlast. Kan niet dat mensen vertrekken hierdoor. Met allemaal eettentjes krijg je scooters, sleche keuze geweest.

Anoniem zei

Scooters scheuren over de stoep alsof het niks is.Gistere werd ik bijna van de sokken gerejen.

Hans zei

Ik vind het wel gezellig met die brommertjes. Geeft wat leven hiero.

Alie zei

Hahaha humor, ja, zo kun je er ook naar kijken. Het is maar net wat je wilt. Maar zoals Hans zijn er maar weinig mensen, dat wil zeggen, die de brommers en scooters niet zien als overlast maar als gezelligheid. En tja, al die mensen samen rondom het plein laten wonen is waarschijnlijk ook de oplossing niet.
Het is niet continue kommer en kwel hoor, er was ook een moment (ja, een moment) dat het gezellig leek, mensen die in het zonnetje zitten te genieten van een biertje bij het cafe, daar heb ik echt geen problemen mee. Maar even later kwam er een drivingdisco aan, waardoor de rust weg was.
De politieauto heb ik niet gezien, evenmin als de wegrenners. Maar zo zie je het zelf ook een keer.
Ik ben inderdaad blij dat er hier aandacht aan wordt besteed, het is ook wel erg actueel.

Nynke Venema zei

Ze moeten het meer van hogerhand aanpakken. Die bezorgers op hun scooters doen ook gewoon hun werk. Kunnen zij het helpen dat er geen fietspaden op het plein zijn? Al die restaurants is veel te veel van het goeie.

Vincent zei

Wat een beleid. Veel geld hierin pompen en tegelijkertijd probleemgevallen hier dumpen.

Kees Huizenga zei

De politie moet ook de eigenaars van die eettenten aanpakken! Die hebben de snelheidsduivels van de bezorgmaaltijden in dienst. Toch? Advies: bestel niets bij deze zaken!

Betreft het jeugdige zwartwerkers? Op basis van prestatieloon? Zo ja, dan wordt het roekeloos rijden met deze brommers "beloond". Ten koste van uw veiligheid, uw privacy en uw woongenot rondom Plein Oost. Benader de Arbeidsinspectie!Vanwege gevaar voor derden, etc.

Voor klachten: e-mail naar de korpsbeheerder van de regiopolitie:
j.wallage@benw.groningen.nl

Benader tevens de verhuurder, genaamd Patrimonium.
E: info@patrimonium-groningen.nl
T: (050) 529 99 99

Of de SDC Noorddijk:
E: i.zijlstra@roez.groningen.nl
T: (050) 367 81 11 (alg. nr. RO/EZ)

Wie neemt de regie? De Pleingroep of STIEL?

Karin zei

De scooters hier zijn zowel van de eettentjes als van de overige bezoekers.
En de huizen van patrimonium boven het cafe en de rest van de huismeesters.
Er moet sowieso meer blauw komen en wat vaker hier weer scooterscontroles doen is ook niet verkeerd.
Verder een streng beleid wat er weer in de lege woningen wordt gezet.
En eens polsen onder de oost bewoners waar ze zich het meest aan storen een enquete ofzo of idd weer een bewonersbijeenkomst al vrees ik dat niet iedereen bereid is zijn mond daar open te doen.