zaterdag 5 juni 2010

DANSGROEP BEE NATURAL UIT BEIJUM OP DERDE PLAATS

Foto+ tekst: Karin Pijl
Twaalf weken lang trainde Bee Natural elke dinsdagavond voor de Groninger dansbattle die zaterdagavond plaats vond in het paleis te Groningen. Acht wijken, te weten De weijert, Vinkhuizen, Vinkenborgh, Lewenborg, Oosterpark, Corpus den Hoorn, Hoogkerk en Beijum streden tegen elkaar. Dansgroep Bee Natural uit onze wijk werd 3e !!!
De groep van Beijum kwam mede zover door dansleraar Demis Elias, hij leerde de kids alle choreo's en over het dansje is echt nagedacht. De Bij(van Beijum, jf) in de muziek was goed te zien, de kleding kwam goed in de dans terug evenals de verschillende culturen van Beijum .
De dansgroep heeft nog plek na de zomervakantie ben je van hart welkom in het Trefpunt, het afgelopen jaar was het gratis. Op de foto ziet u de danskanjers uit Beijum met de trotse dansleraar Demis Elias!

6 opmerkingen:

Fatimaa, zei

Yeuh, Ze hebben echt heel goed gedanst!! =)

Ik was er bij! :D

Karin.P. zei

http://www.youtube.com/watch?v=oDe3gs-UHmk

Dit is de link naar de video ervan

groetjes Karin

Kees Huizenga zei

Karin schrijft over de wijk "Vinkenborgh". Zij bedoelt waarschijnlijk de combiwijk Van Starkenborgh/De Hunze. De nabuurwijk van Beijum.

Karin.P. zei

Nope kees, kijk maar eens op http://www.groningerdanswedstrijd.nl/wijken.html ;-)

Gerda zei

Volgens mij is het geen wijk maar de Scholengemeenschap heet De Vinkenborgh.

Kees Huizenga zei

@ Gerda:

Je hebt gelijk. Zie: http://www.vinkenborgh.nl/index_Vinkenborgh.htm

Het adres van deze school, genaamd De Vinkenborgh (tot 1 augustus 2010), is gelijk aan het adres van http://www.groningerdanswedstrijd.nl/wijk-7.html
Op deze website staat ten onrechte: “Vinkenborgh is een wijk in het westen van de stad Groningen.” Er moet staan: De Vinkenborgh is een christelijke VMBO-school in het westen van de stad Groningen.

Het adres van deze school is: Travertijnstraat 12, 9743 SZ Groningen; in de buurt van de Diamantlaan in het zuidelijke deel van Vinkhuizen.

Zie verder de plattegrond in de Stadsgids 2009-2010, pagina 17. Ten westen van de wijk Vinkhuizen zijn er de wijken De Held en Gravenburg en ten noorden van Vinkhuizen de wijk Reitdiep (in ontwikkeling).