woensdag 23 juni 2010

'T DIJKRIJK VOORZIET IN EEN BEHOEFTE

Sinds afgelopen zaterdag heeft de Beijumer jeugd een nieuwe trekpleister. Dat is de gemakkelijke maar realistische conclusie na een paar dagen Dijkrijk. Het afgelopen weekend speelden er 's avonds ongeveer vijftig kinderen, afgelopen maandag en dinsdag avond zag ik op één moment meer dan dertig kinderen op het plein bezig. Het voetbalveldje was constant bezet, evenals de ligschommel; er waren kinderen die meer dan een half uur moesten wachten om ook aan de beurt te kunnen komen. Geen gedoe, geen gescheld en geen geklier, wie zegt dat kinderen niet vredig samen kunnen spelen?
Speelplein 't DijkRijk is niet hufterproof gemaakt en dat het kon wel eens een goede zet zijn geweest, de kwetsbaarheid maakt juist dat er nog niks kapot gemaakt is. Tenminste, tot nu toe. Al te heilig moet de jeugd natuurlijk ook niet worden, er staan al een paar fraaie teksten op de schommelpalen gekalkd. Té onfris om ze hier te beschrijven.
Het zijn de langste dagen van het jaar, het weer is hoogzomers. De jeugd van Beijum-Oost geniet van een prachtige nieuwe speelplek midden in de wijk. Bekijk de video en zie hoe er ineens vier pony's door het beeld heenlopen. Ponyclub Noorddijk deed even een rondje Beijum. Het kan allemaal. In Beijum.

Geen opmerkingen: