zaterdag 26 juni 2010

DE VOERMAN SLUIT SEIZOEN AF MET ZESKAMP


Ik weet niet hoe het de lezer vergaat, maar ik mag altijd graag naar scoutingactiviteiten kijken. Vroeger werden deze actieve jongeren padvinders genoemd, tegenwoordig heten ze scouts. Het graag kijken naar scouts heeft denk ik met een gevoel van vertrouwen en veiligheid te maken. Je weet bij scouts, ze jatten je portemonnee of fiets niet, ze zijn vriendelijk in contact en als je iets overkomt dan helpen ze je. Scouts leren alle wezenlijke vaardigheden die mensen nodig hebben: elkaar steunen, samenwerken, samen oplossingen bedenken, verbindingen leggen, overleggen etc. Het kan zijn dat ik het teveel idealiseer maar ik zie scouts geen vandalisme plegen, geen criminele dingen doen en geen overlast veroorzaken. Het zijn ook weer geen EO-jongeren, dat is de hemelse variant, nee scouts zijn m.i. met nuchtere aardse dingen bezig. Maar goed, genoeg complimenten voor de mensen van onze scoutinggroep de Voerman. Afgelopen vrijdagavond waren ze bezig met een soort van zeskamp op het terrein naast Ambiënte, bij 't Trefpunt. Wat staat er op de site van de Voerman?
Beste welp, scout, explorer, stamlid of bestuurslid
Zoals dit jaar al wel vaker is voorgekomen hebben wij weer een gezamenlijke opkomst voor de boeg. Dit keer is deze gezamenlijke opkomst tevens de jaarafsluiting, wat dus betekent dat het de laatste officiële opkomst voor zomerkamp is. En jij bent uitgenodigd hierbij te zijn.
Wanneer: vrijdagavond 25 juni
Waar: Trefpunt Groningen
Tijd: 19.00 tot 21.30 uur
Bijzonderheden: Uniform aan. Zorg dat je vies mag worden, mocht het nodig zijn......
We gaan een groot en gaaf zeskamp doen, dus zorg dat je er bent. Als je onverhoopt niet kunt komen, dan graag afmelden bij je eigen leiding.
Tot 25 juni!
http://www.devoerman.nl/

Geen opmerkingen: