zondag 6 juni 2010

TRIATHLON EN ONTSPANNING IN KARDINGE SPORTPARK


Het is een topdag voor Kardinge vandaag. Het mooie weer drijft veel Beijumers naar het Zilvermeer om te relaxen. Maar vlak bij het Zilvermeer worden vandaag ook topinspanningen gelevert. Omstreeks het middaguur ging ik even een half uurtje zwemmen en zonnen. Natuurlijk moest de camera ook weer mee, wat wil je, de wielrenners zoefden je met doodsverachting voorbij, er werd hardgelopen en er zou ook nog gezwommen worden. Fietsen, hardlopen en zwemmen, dé ingredienten van een heuse triatlon. Vraag me niks over uitslagen etc. die kunt u hoogstwaarschijnlijk via onderstaande site bekijken. Op dezelfde site staat ook:
Zaterdag 7 juni vindt de jaarlijkse triatlon in Groningen plaats, de Gino-Speedman2008. Een recordaantal van ongeveer 240 triatleten start bij het Zilvermeer bij Kardinge voor deze gecombineerde zwem-, fiets-, loopwedstrijd. Van de voorinschrijvers is bijna een derde deel debutant.

De Gino-Speedman 2008 kent verschillende series: een Olympische wedstrijd (85 deelnemers) met een aparte start voor de masters (40+) en een sprint met een aparte dames- en herenstart (155 deelnemers). 80 debutanten Een record aantal deelnemers en ook een recordaantal debutanten: 20 cursisten van GVAV-Rapiditas en 60 studenten van het Hanze Instituut voor Sportstudies beleven hun vuurdoop op de sprintafstand. Voor de HIS studenten betekent het de afsluiting van een onderwijsblok over triathlon. Het loopparcours bevat wederom een lus over de Kardingerberg. Start en finish zijn bij klimcentrum Bjoeks in recreatiegebied Kardinge. Er wordt gezwommen in het Zilvermeer, gefietst via Noorddijk, Zuidwolde, Ellerhuizen, Lutjewolde, Thesinge, Garmerwolde en Ruischerbrug, en gelopen om het Zilvermeer en op en over de Kardingerberg. Er zijn series over de Olympische afstand (1500m zwemmen, 45 km fietsen 10 km lopen) en de sprintafstand (500m/22.5km/4.5km).
http://www.regiosportplaza.nl/nieuws.php?nieuws_id=10126

Geen opmerkingen: