dinsdag 1 juni 2010

WAT BETEKENT DIT Zzzzzzz-BORD?

In mijn geboorteplaats, gelegen langs het Stadskanaal, zag ik als jeugdige regelmatig een bord als deze, zie foto, langs de kade van het kanaal staan. Ik had destijds altijd het idee dat je bij dat bord een tukkie kon doen: zzzzzz, lekker slapen.

Vanaf de Beijumerweg schoot ik onlangs deze foto. Want na al die jaren zag ik ineens het oude vertrouwde slaapbord weer: Zzzzzzz. Ik krijg spontaan de neiging om er even te gaan liggen en een uiltje te knappen.

Hoe ik ook op internet zoek naar de betekenis van het bord, ik kom er maar niet achter. Als er een lezer is die me op dit gebied in de concrete realiteit kan brengen en weet wat de Z op dit bord betekent dan hou ik me aanbevolen. Beijumnieuws@online.nl Wie helpt me uit de droom?
(De oude doosfoto heeft een etmaal vertraging opgelopen en wordt morgen om 18.00 uur gepubliceert)

8 opmerkingen:

Dineke zei

Google is je vriend!

Het Z-bord, dat aangeeft dat er één of meerdere pijplijdingen, zogenaamde zinkers, in de bodem van het vaarwater liggen, is nog steeds volop in gebruik.

Gerda zei

En het is verboden om daar je anker neer te laten.

Anoniem zei

Een bord dat nog steeds volop in bedrijf is?

Frans zei

Pijp lijding?

dineke zei

Ja zeg, ik heb het ook maar van een site gekopiëerd hoor :)

Dineke zei

http://www.debinnenvaart.nl/binnenvaarttaal/afbeeldingen/landzaken/verkeerstekens.html

Dineke zei

@Frans: Je zou er maar onder lijden he.
Desalniettemin heb je natuurlijk gelijk.
Die taalverloedering toch.

Karin.P. zei

Ja leuk die bordjes zo herinner ik mij het verhaal van mijn vader over 'zachte berm"
Als jong jongetje was die ontzettend ver wezen schaatsen over het kanaal uren en uren schaatsen eindelijk kwam hij een bordje tegen ZACHTE BERM hij keerde om schaatste terug en vertelde trots thuis dat hij helemaal tot zachte berm was geschaatst :-P