zondag 6 juni 2010

ELKE TRIATHLON IS EEN UITDAGING


Philippine Koopman raakte vanmiddag ook verzeild in de sportiviteiten die zich in en rond Kardinge afspeelden. Ze maakte een welkome aanvulling op het vorige artikel. Kijk hoe de triathlonners het Zilvermeer in rennen om aan het zwemonderdeel te beginnen. Het jongetje op de andere foto zal het veertien jarige jongetje zijn die ze beschrijft. De kop boven dit artikel is ook bedacht door haar. Het woord triat(h)lon wordt trouwens met en zonder h geschreven.

Tijdens mijn " fietsrondje Bedum" kwam ik opeens veel zeer snelle wielrenners tegen. Ze namen voor een deel dezelfde route als ik en toen ik achter ze bleef hangen kwam er steeds groot applaus van het publiek langs de wegrand. Omdat ik wielerkleding droeg dachten ze dat ik bij de club hoorde maar het applaus was niet voor mij bestemd. Na mijn rondje gedaan te hebben ben ik een kijkje gaan nemen bij het Zilvermeer, hier vond net de start van een kwart triathlon plaats voor dames en heren. Het was een mooi gezicht om atleten met wetsuits een sprint te zien nemen voor wie het snelste uit het water komt. Tijdens mijn fotosessie werd mijn aandacht getrokken door een jongen van ongeveer 15 jaar met een professionele wetsuit. Ik vroeg me af waarom hij niet 's morgens met de jeugd had meegedaan. Het bleek dat hij met z'n 14 jaren jong nog niet zo heel lang met de heren meedoet. Hij had pasgeleden nog meegedaan aan een triathlon in Enschede die door de UT was georganiseerd. De achtste triathlon waarmee hij had meegedaan was 500 meter zwemmen, 25 km fietsen en 5 km hardlopen. Zijn tijd was 1.12.59 sec. Vorig jaar behaalde hij een eerste plaats tijdens de Nederlandse triathlonkampioenschappen. Zijn hele familie is sportief, vader is trainer van een triathlonclub in Assen en een andere zoon van hem heeft vanmorgen een 2e plaats gehaald met een achtste. In de toekomst wil Yorick graag meedoen met de " ultra man" in Hawai, daar vindt elk jaar een hele triathlon plaats. Toch zal Yorick nog even geduld moeten hebben totdat hij 20 jaar is, tot die tijd geniet hij van de sport en de uitdagingen die hij steeds weer hierin kan vinden.

1 opmerking:

Anoniem zei

Leuk interview! Het brengt zo'n sportevenement wat dichter bij de lezer door het artikel persoonlijk te maken. Het artikel is ook uitdagend! Je krijgt gewoon zelf ook zin om weer mee te doen!
J. Carree (voormalig triatlete)