zondag 13 juni 2010

MET KLIMMEN KUN JE NIET VALS SPELEN

Het zag er gezellig uit tijdens dit bijna afgelopen weekend rondom. klimcentrum Bjoeks.
Er werd gekampeerd en er gebeurde meer. Wat staat er op de site van Bjoeks? De BBX dit weekend was absoluut een succes. Later daarover meer. Wat wel belangrijk is om te weten: De Deep Water Solo wand is ook een geslaagd experiment te noemen. En, nog beter, deze zes meter hoge dependance 50 meter verderop in het Zilvermeer, blijft nog liggen tot en met dinsdag. Als je er nog niet op geklommen hebt, dan heb je dus nog een kans om te boulderen op de DWS en een duik te nemen in het Zilvermeer. Have fun! http://www.bjoeks.nl/nieuws.php
Philippine Koopman ging poolshoogte nemen bij het klimcentrum. Ze maakte deze foto's en schreef onderstaande tekt + bovenstaande kop.

Kathleen Tan, leerlinge aan het Preadiniusgymnasium, volgt sinds 3 maanden jeugdklimtraining bij Bjoeks. Ze wil graag klimmen omdat haar ouders vroeger ook aan klimsport hebben gedaan. Behalve klimmen heeft ze ook nog andere hobby's zoals lezen en tekenen. "Met klimmen kun je niet vals spelen" zegt Kathleen. de bedoeling is duidelijk nl. zo snel mogelijk naar boven te klimmen. Ook zware mensen kunnen mee doen, het gaat er namelijk om je eigen lichaam naar boven te krijgen.

Vandaag was de deelname volgens Kathleen niet zo groot in vergelijking met gisteren. "Er zijn er die van zaterdag op zondag in een tentje overgebleven zijn en om die reden het niet meer konden opbrengen om te klimmen". Voor vandaag stond de Deep Water Solo op het programma, jongens en meisjes moesten zo snel mogelijk langs de wand in het water omhoog klimmen. Dit is het oudste builderevenement van Nederland. Twee duikers werden ingezet om in te grijpen wanneer nodig. Op het moment dat de foto werd genomen was de achtste finale aan de gang. Er is nog niet eerder een klimwand in het water geplaatst.

Geen opmerkingen: