dinsdag 8 juni 2010

HET LEVEN IS DODELIJK

Een 2 jarig jongetje uit Indonesie is op dit moment wereldnieuws. Het kind is verslaafd aan roken. De peuter raakte verslaafd aan nicotine toen hij achttien maanden oud was. Naar verluidt rookt het kind nu zo'n veertig sigaretten per dag. Zijn vader gaf hem zijn eerste sigaret, hij vindt het geen probleem. "Ik ben niet bezorgd over zijn gezondheid", zegt hij. "Hij ziet erg gezond uit."
Bovenstaande tekst vind u op de site van nos.nl, via de link onderaan dit bericht komt u ook bij de video van de 2 jarige schoorsteen.


Deze foto's zijn gemaakt in de videotheek aan de Claremaheerd. Roken is hier business want rokers brengen geld in het laatje. Er wordt aan het rechter bordje te zien een beetje de draak gestoken met de 'betutteling' van de overheid om het roken terug te dringen. Want, niet rokers sterven immers ook? Het is wel een vondst. Maar ja, trek dit gegeven eens door naar andere gebieden. Waarom geen 200 km/uur rijden op de snelwegen? Langzame rijders sterven immers ook? Hoezo optreden tegen huiselijk geweld? Vreedzame vaders en hun echtgenoten gaan toch ook de pijp uit? Is er wat tegen alcoholisme? Gaan blauwe knoopfiguren dan nooit dood?
Ondergetekende rookt niet, maar laat de anderen vrij om dat wél te doen. Maar kom niet aanzetten met dit soort slappe teksten die het roken moet rechtvaardigen. Het doet me denken aan de duffe teksten van de anti-rooklobby in de tachtiger jaren. Bordjes met de melige opschriften 'dank u voor het niet roken.' Waar zou de uitdrukking 'dat is een opsteker' eigenlijk vandaan komen?
http://nos.nl/artikel/162186-specialisten-moeten-peuter-van-rookverslaving-afhelpen.html

1 opmerking:

Anoniem zei

D'r zíjn landen waar ze foto's van aangetaste longen op een pakje zetten. Dus die teksten... Mwôh...

Ponywa